shutterstock_443840548%20(1)_edited.jpg

Eindelijk samen op kamp

We hebben er allemaal heel erg naar uitgekeken en nu is het eindelijk zo ver. We kunnen op zomerkamp. De afgelopen weken hebben vrijwilligers en leiders ongelofelijk werk verzet om de kampen veilig te kunnen organiseren. Dankzij hun werk kunnen zoveel kinderen en jongeren na de moeilijke lock-down periode genieten van de zomer en zich ongehinderd uitleven.

Geniet van de kampen. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Benjamin Dalle
Vlaams minister van Jeugd

De zomerkampen zijn dit jaar meer dan welkom. Door de coronacrisis werden heel wat activiteiten van de jeugdsector geannuleerd. Eind mei kwam er wel belangrijk nieuws: de zomerkampen kunnen onder voorwaarden doorgaan vanaf 1 juli. Om de kampen veilig te laten doorgaan werkte de jeugdsector samen met de verschillende ministers van Jeugd en de virologen de jeugdwerkregels uit.  Die hebben te maken met deelnamevoorwaarden, organisatiemaatregelen, hygiënevoorzorgen en de aard van de activiteiten. Centraal bij de jeugdwerkregels staat het concept van ‘bubbels’ van maximum 50 personen en extra aandacht voor hygiëne op het kamp.

 

Binnen de bubbels kan er naar hartenlust gespeeld worden. Er moeten ook geen mondmaskers gedragen worden. Ook eten, slapen, materiaalgebruik en dergelijke worden opgesplitst in de bubbels.

 

Om de jeugdverenigingen hierin te helpen werden er onlangs nog meer dan 15.600 pakketten uitgedeeld aan de jeugdsector door Colruyt, Materiaalmagazijn, De Ambrassade en de Vlaamse Regering. 

shutterstock_1079218283.jpg

Daag Dalle uit

Minister Dalle brengt de komende weken verschillende bezoeken aan jeugdbewegingen op een coronaveilige manier. Hij laat zich uitdagen door de jeugdbewegingen om het op te nemen in coronaspelletjes waarbij social distancing gegarandeert blijft. 

Volg hier zijn bezoeken:

03/07; KLJ DOORSELAAR

03/07; FOS DE WESTHINDER

03/07; KSA FRASSATI NIEUWKERKEN

06/07; CHIRO LERLINCK

06/07; IJD

06/07; EJV

13/07; SCOUTS & GIDSEN AARTSELAAR-REET

13/07; JNM

13/07; JRK MOERBEKE-WACHTEBEKE

… en nog veel meer 

shutterstock_630931124.jpg
Hoe speel je deze zomer veilig? Hoe organiseer je een zomerkamp in tijden van corona?

De Ambrassade, Bataljong, minister van Jeugd Benjamin Dalle, en vele jeugdorganisaties gingen aan tafel zitten met een groep virologen. Onderstaande regels en zomerplannen zijn een vertaling voor de jeugdsector op basis van de officiële protocollen die goedgekeurd werden door de Groep expert exit strategie (GEES).

Samen maakten ze de jeugdwerkregels. 

Dit is een set van verplichte regels voor alle georganiseerde activiteiten, aanbod, kampen, werkingen voor (en meestal door) kinderen en jongeren in de zomer. De jeugdwerkregels zijn de regels waar je je verplicht aan moet houden. 

De toepassing van de jeugdwerkregels is onderhevig aan nieuwe besluiten van de Nationale Veiligheidsraad de komende weken en maanden. Regelmatig verwijzen we dan ook naar de geldende maatregelen in de samenleving

 

Raadpleeg ze hier. 

ws500wl500hp300q85_COM_20200515_jeugdwer
Laatste nieuws over de kampzomer

BENJAMIN DALLE

CONTACTEER

Persvragen:

Tom Demeyer
Woordvoerder Benjamin Dalle
+32 472 84 15 99
tom.demeyer@vlaanderen.be

Kabinet Benjamin Dalle

Vlaams minister Brussel, Jeugd en Media

kabinet.dalle@vlaanderen.be

Koolstraat 35
1000 Brussel 

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon