top of page
Zoeken

Benjamin Dalle bij uitreiking Brusseleir van't joêr

Bijgewerkt op: 13 nov. 2019

De Brusselse hiphopartiest Zwangere Guy is op de eerste dag van de 'Weik van 't Brussels', verkozen tot 'Brusseleir van 't joêr 2019'. José Géal van poppentheater Toone mag zich voortaan 'Brusseleir vè et leive' noemen. Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, was bij de prijsuitreiking en feliciteerde de beide 'Brusseleirs' vanuit de Vlaamse regering.

De "Weik van't Brussels" ging maandag 4 november officieel van start. Organisator Be.brusseleir neemt het initiatief om zo het Brusselse dialect te promoten. De "verkeezing van de Brusseleir van 't joêr" hoort daar ook bij. Gorik Van Oudheusden, beter bekend als Zwangere Guy, ging met de titel lopen. José Géal mag zichzelf vanaf nu "Brusseleir vè et leive" noemen, ofwel 'Brusselaar voor het leven'. Géal stond sinds de jaren zestig een tijdlang aan het hoofd van het Koninklijk Poppentheater Toone. Toen het theater van de Marollen richting de Grote Markt verhuisde, werd het voortbestaan van het poppentheater onder meer verzekerd door zijn inspanningen.


Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, vindt het belangrijk dat er ook positief nieuws is uit Brussel. "Met José Géal is de traditie van Brussel in de bloemetjes gezet, maar met de verkiezing van Zwangere Guy is ook de toekomst verzekerd", aldus Dalle. "Deze twee echte Brusseleirs zijn het gezicht van het nieuwe Brussel met oog voor de rijke traditie van de stad. Dit zijn belangrijke rolmodellen en voorbeelden."


Nog de hele week vinden er activiteiten plaats in onze hoofdstad naar aanleiding van de "Weik van't Brussels". Meer informatie op http://bebrusseleir.be/.

Comments


bottom of page