top of page
Zoeken

Vlaamse én internationale topreeksen op nieuw streamingsplatform Streamz

Op maandag 14 september schiet Streamz uit de startblokken. Vanaf die dag kan iedereen op het nieuwe streamingplatform van Telenet en DPG Media terecht voor een uitgebreid aanbod van nieuwe Vlaamse series, klassiekers van eigen bodem, docu’s, een kidszone én de strafste internationale films en reeksen, goed voor meer dan 1000 titels bij de start. "Dit is een historisch moment voor de Vlaamse media- en productiesector", zegt Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle.Het televisielandschap veranderde de afgelopen jaren enorm. Naast klassieke lineaire televisie wordt streaming en ‘on demand’ tv kijken steeds populairder. Vanaf maandag 14 september 2020 biedt Streamz een uniek lokaal aanbod, naast dat van de grote internationale spelers. Streamz bundelt voor het eerst voor iedereen de beste series van DPG Media, SBS/Woestijnvis en VRT en zorgt ervoor dat de kijker als eerste toegang krijgt tot heel wat nieuwe reeksen. Daarnaast zal Streamz ook zelf investeren in eigen reeksen: Streamz Originals. Dat aanbod wordt aangevuld met films en exclusieve

internationale reeksen, waaronder alles van HBO.


"Vlaanderen heeft nu wat het verdient: een eigen streamingservice", zegt Kris Vervaet, CEO van DPG Media België. "Dit is wat we nodig hebben om de toekomst van het mooie Vlaamse medialandschap te vrijwaren. We zijn dan ook zeer blij om, samen met onze partner Telenet, van onze droom een realiteit te maken."


"Dit is de grootste stap voor Vlaamse televisie sinds de lancering van digitale televisie", aldus John Porter, CEO Telenet. "In deze nieuwe manieren van televisiekijken is samenwerken cruciaal. Ik geloof dat we met onze Vlaamse content absoluut het verschil kunnen maken. Kijkers zijn verknocht aan lokale programma’s, films en series. Met Streamz bundelen we het beste van dit alles en vullen we aan met internationale toppers.”


Streamz doet een straffe openingszet en zorgt dit najaar meteen voor een exclusieve toegang tot 11 gloednieuwe lokale titels en Originals. Het gaat over previews van De Bende Van Jan De Lichte (VTM), Fair Trade (VTM), Mijn Slechtste Beste Vriendin (VIER), Black-out (Eén), Cheyenne et Lola (Eén), Free Love Paradise (VTM 2) en Streamz Originals Niets Te Melden, Cold Courage, Baantjer, D5R en een docureeksvan Eric Goens over Dimitri Vegas & Like Mike. Ook Albatros (Canvas) en Justice for All (VIER), reeksen die nu al in Play als preview beschikbaar waren, zullen ook op Streamz te zien zijn.


Het lokale aanbod wordt verder aangevuld met een grote catalogus van titels van DPG Media, SBS en VRT zoals Safety First, Studio Tarara, Amigo’s, Callboys, De Dag, Geub, FC De Kampioenen, De Ronde en Eigen Kweek. Bij het uitgebreide internationale aanbod horen onder andere titels van Universal, CBS en alle titels van HBO. De volgende series verschijnen alvast dit najaar: Love Life met Anna Kendrick, The Third Day met Jude Law en The Undoing van de makers van Big Little Lies."Met Streamz willen we de kijker een aanbod bieden dat nergens anders te vinden is", zegt CEO van Streamz, Peter Vindevogel. "We slaan de handen in elkaar om herkenbare verhalen van hier te brengen, die zo straf zijn dat ze de wereld kunnen veroveren. En we combineren dat met straffe internationale verhalen, die Vlaanderen kunnen veroveren. We streven ernaar om gemiddeld elke maand een nieuwe exclusieve lokale titel te kunnen brengen.”


"We zijn blij dat we mee onze schouders kunnen zetten onder Streamz, waarmee we samen een Vlaams antwoord bieden op het veranderde kijkgedrag", aldus Frederik Delaplace, CEO van VRT. "Daarom brengen we enkele prestigieuze, nieuwe fictiereeksen in, bovenop de uitgebreide VRT-catalogus met maar liefst 1.500 afleveringen van geliefde titels. Stuk voor stuk Vlaamse producties, waardoor Streamz zich zal kunnen onderscheiden. Zeer aantrekkelijk dus voor de abonnee, tegelijk stromen er ook nieuwe inkomsten naar de Vlaamse producenten. Opdracht geslaagd.”Kommentare


bottom of page