top of page

Het belang van het Nederlands in tien talen

Heeft het Nederlands nog een plaats in Brussel?

 

In 2023 was het Huis van het Nederlands Brussel goed voor de toeleiding van 8.500 mensen naar een cursus Nederlands en de afname van bijna 15.000 taaltesten. En dat loont, want uit studies blijkt dat wie Nederlands spreekt, meer kans maakt op een job. Toch is er nog altijd ruimte voor verbetering: een onderzoek van Bisa toont aan dat de kennis van het Nederlands van twee derde van de Franstalige Brusselse werkzoekenden onvoldoende is.

 

Daarom lanceert Benjamin Dalle als cd&v-lijsttrekker voor het Brussels Parlement een oproep aan alle Brusselaars: ontdek de kracht van het Nederlands! Om die boodschap kracht bij te zetten, spreekt hij in deze video de 10 meest gesproken talen in Brussel. Met behulp van artificiële intelligentie spreekt Dalle de Brusselaars toe in het Nederlands, Frans, Arabisch, Spaans, Italiaans, Turks, Duits, Engels, Portugees en het Roemeens.

 

Brussel is vandaag meer dan ooit een meertalige stad, en het Nederlands heeft daar absoluut een plaats in. Meer en meer Brusselaars zien in dat het Nederlands kansen biedt. Kennis van het Nederlands verhoogt de kansen op een goede job en verrijkt het sociale en culturele leven van alle Brusselaars. De boodschap is duidelijk: meertaligheid in Brussel? Absoluut, maar laten we eerst en vooral beginnen bij het Nederlands.

Jazeker!

bottom of page