top of page
Zoeken

750.000 euro om Brusselse organisaties coronaproof te maken

De Vlaamse regering trekt via het Vlaams Brusselfonds meer dan 750.000 euro uit om Brusselse organisaties te helpen hun werking coronaproof te maken. Heel wat Brusselse organisaties hebben immers hun werking en infrastructuur de voorbije maanden moeten aanpassen om een coronaveilige omgeving voor hun personeel, vrijwilligers en doelpubliek te bieden. Dat bracht aanzienlijke financiële kosten met zich mee. Vandaag bezocht Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, het Wijkgezondheidscentrum De Brug in Molenbeek, één van 51 organisaties die steun ontvangt.In de zomer 2020 werd een projectoproep gelanceerd vanuit het Vlaams Brusselfonds voor kleine investeringen voor Vlaams-Brusselse organisaties naar aanleiding van de coronacrisis. Brusselse organisaties konden een investeringssubsidie van maximum 30.000 euro aanvragen. De 51 geselecteerde projecten creëren een veilige omgeving voor het personeel, de vrijwilligers en het doelpubliek van de verschillende organisaties.


Met de investeringen zullen de Brusselse organisaties niet alleen hygiënische voorzieningen en gedeeld werkmateriaal kunnen aankopen maar ook hun werkingen digitaliseren en extra publiek toegankelijke binnen- en buitenruimte creëren. Denk daarbij aan de aankoop van draagbare spraakversterkers voor gegidste wandelingen en livestreamuitrusting voor lezingen en concerten tot het opwaarderen en toegankelijk maken van buitenruimtes zoals tuinen en koeren of de aankoop voor het materiaal of het opsplitsen van zalen en lokalen zodat er meer bubbels terecht kunnen in hun gebouwen.

“De coronacrisis plaatst de Brusselse organisaties voor bijzondere uitdagingen. Velen hebben de werking grondig moeten aanpassen of stilleggen. Het coronaproof maken van de werking vraagt veel inspanningen van hen. Via deze subsidies voor kleine investeringen naar aanleiding van de coronacrisis wil de Vlaamse overheid de Brusselse organisaties een duwtje in de rug geven in deze moeilijke tijden en nieuwe samenwerkingen over de sectoren heen aanmoedigen”, aldus Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle.


Minister Dalle bracht vandaag een bezoek aan Wijkgezondheidscentrum De Brug in Molenbeek. Zij ontvingen iets meer dan 25.000 euro om de werking van het centrum te digitaliseren en coronaproof te maken. Infrastructuur en materiaal wordt gedeeld met andere organisaties.


"Als wijkgezondheidscentrum hebben we de investeringssubsidie aangewend voor de aankoop van digitaal materiaal om het telefonisch en virtueel contact tussen patiënten en zorgverstrekkers te bevorderen”, aldus Elisabeth Vanderveken van het Wijgezondheidscentrum De Brug.

Comments


bottom of page