top of page
Zoeken

Beheersovereenkomst BRUZZ: nog meer en beter alle Brusselaars bereiken

De nieuwe beheersovereenkomst van BRUZZ is officieel ondertekend. Het contract tussen BRUZZ, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie geldt voor vijf jaar en moet BRUZZ nog meer aanwezig maken in onze hoofdstad. Vlaams minister van Brussel en Media, Benjamin Dalle, is tevreden met de nieuwe beheersovereenkomst. "Het allergrootste accent in de nieuwe beheersovereenkomst vind ik de crossmedialiteit. Onze kijk- en luistergewoontes zijn aan het evolueren en daar gaat BRUZZ de komende vijf jaar nog meer op inzetten", aldus Dalle.



Met de nieuwe beheersovereenkomst is de toon gezet: BRUZZ zal de komende vijf jaar meer inzetten op digitalisering, crossmedialiteit en het bereiken van jonge Brusselaars. "Veel Brusselse jongeren bereik je niet via het nieuws op de televisie of de radio", aldus minister Dalle. "Maar door met hen in dialoog te gaan en samen met hen televisie, radio en media te maken, bereik je zoveel meer. Het is op die manier dat de interesse in de Vlaams-Brusselse media en in BRUZZ aangewakkerd wordt."


Ook de band tussen Vlaanderen en Brussel staat in de nieuwe beheersovereenkomst uitvoerig beschreven. BRUZZ bouwt actief mee aan die brug en wil dat de komende jaren nog meer doen. "BRUZZ heeft zoveel goede journalisten die expert zijn in hun kennis over Brussel", aldus minister Dalle. "Dat mag meer zichtbaar worden, bijvoorbeeld door aanwezigheid op de VRT of op andere regionale omroepen. Het is ook voor het eerst dat in de VRT-beheersovereenkomst staat dat er meer aandacht moet zijn voor Brussel. Een absolute win-win dus moesten de BRUZZ-experten en -journalisten daar een rol in kunnen spelen en zo het imago van Brussel in ons hele land kunnen versterken."



Raadpleeg hier de Beheersovereenkomst en het Beleidsplan 2021-2025 van de Vlaams-Brusselse Media.




bottom of page