top of page
Zoeken

Benjamin Dalle bezoekt vzw Zonnelied

Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, bezocht vandaag vzw Zonnelied, een organisatie uit Sint-Jans-Molenbeek die dienstverlening voorziet voor mensen met een beperking. De vzw werkt samen met heel wat Vlaamse partners aan een innovatief woon- en zorgproject voor mensen met (vroeg)dementie. Minister Dalle ging een kijkje nemen en kreeg een kunstwerk van een van de bewoners.



Vzw Zonnelied biedt woon- en dagondersteuning, begeleid werken en psychosociale ondersteuning aan personen met een verstandelijke beperking, een meervoudige beperking of mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Voor een nieuw project is de vzw bezig met de plannen voor een innovatief woon- en zorgproject voor mensen met (vroeg)dementie gecombineerd met een sociale woonfunctie.


Vele Vlaamse zorgpartners in Brussel hebben elkaar in dit project gevonden. "Met verschillende partners werden ideeën uitgewisseld en kwamen we tot het ontwerp van een nieuwbouw met de mogelijkheid om verschillende doelgroepen te laten samenwonen", aldus vzw Zonnelied. "We gaan uit van de mogelijkheden waarover mensen beschikken, we werken met de visie van kleinschalig genormaliseerd wonen en we leggen de nadruk op wederkerigheid."


Een aanvraag om dit partnerproject samen met de Brusselminister te doen landen, wordt voorbereid.


bottom of page