top of page
Zoeken

Benjamin Dalle gaat studiedienst CD&V leiden

Benjamin Dalle, de rijzende ster aan het CD&V-firmament, gaat vanaf 1 maart 2016 de studiedienst van CD&V leiden.


Vorige week raakte bekend dat Niko Gobbin stop als directeur van Ceder, de studiedienst van CD&V. Hij wordt in de loop van volgend jaar algemeen directeur van AZ Sint-Lucas in Gent.


Zijn opvolger wordt Benjamin Dalle, deelde partijvoorzitter Wouter Beke maandag mee tijdens het politiek bestuur.


Dalle is de rijzende ster in CD&V. Onlangs werd hij nog verkozen tot voorzitter van de Hoofdstedelijke afdeling Brussel. Hij trok bij de jongste verkiezingen ook de CD&V-Kamerlijst in Brussel, maar langs Vlaamse zijde zijn er als gevolg van de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde geen Vlaamse verkozenen voor de Kamer meer vanuit Brussel.


Eerder werkte Dalle, een briljant jurist, al voor Yves Leterme, Jo Vandeurzen en Steven Vanackere. Hij was de rechterhand van Wouter Beke tijdens de communautaire onderhandelingen in 2010 en 2011. Als kabinetschef van staatssecretaris Servais Verherstraeten zorgde hij mee voor de uitwerking van de zesde staatshervorming. Sinds de vorming van de regering-Michel is hij aan de slag op het kabinet van minister van Justitie Koen Geens.


Het voorzitterschap van Ceder is een prestigieuze functie. De studiedienst van CD&V werd eerder geleid door Wouter Beke zelf, en door gewezen Europees president Herman Van Rompuy.


コメント


bottom of page