top of page
Zoeken

Benjamin Dalle op Bel RTL: 100 per uur op Brusselse ring zal de levenskwaliteit verhogen

"De verlaging van de maximumsnelheid op de Brusselse ring van 120 naar 100 kilometer per uur is belangrijk voor het klimaat en voor de levenskwaliteit van de Brusselaars en iedereen die in de buurt van de ring woont", zegt Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, deze ochtend op de Waalse radiozender Bel RTL.


Minister Benjamin Dalle was dinsdagochtend te gast bij Bel RTL en besprak er het nieuwe klimaat- en energieplan van de Vlaamse regering dat gisteren werd goedgekeurd. Het nieuwe plan bevat zo'n 350 maatregelen. Eén van de opvallende maatregelen is dat de maximumsnelheid op de Brusselse ring daalt met 20 kilometer per uur: van 120 naar 100 km/u. Vlaams minister Benjamin Dalle is tevreden met de nieuwe maatregel.


"Het fijn stof zal aanzienlijk minderen door de snelheidswijziging, dus het is echt een belangrijke stap voor onze levenskwaliteit", aldus Dalle op Bel RTL. "Het zal ook zorgen voor een optimalisatie van de Brusselse ring."


Het klimaatplan is opgesteld voor de komende 10 jaar. "Het is een realistisch en haalbaar globaal plan, dat is van belang!"


Bekijk het interview van Bel RTL met Benjamin Dalle hier:


Comments


bottom of page