top of page
Zoeken

Benjamin Dalle spreekt in tien talen over het belang van het Nederlands

Benjamin Dalle, cd&v-lijsttrekker voor het Brussels Parlement, trekt in een opvallende video voluit de kaart van het Nederlands. Met behulp van artificiële intelligentie roept hij in de tien meest gesproken talen in Brussel op om massaal Nederlands te leren. “Kennis van het Nederlands versterkt, verrijkt en verbindt Brusselaars”, aldus Dalle.

 


Heeft het Nederlands nog een plaats in Brussel? Jazeker! In 2022 was het Huis van het Nederlands goed voor bijna 7.500 mensen cursisten Nederlands en meer dan 12.000 taaltesten. En dat loont, want uit studies blijkt dat wie Nederlands spreekt, meer kans maakt op een job. Toch is er nog altijd ruimte voor verbetering: een onderzoek van Bisa toont aan dat de kennis van het Nederlands van twee derde van de Franstalige Brusselse werkzoekenden onvoldoende is.

 

Daarom lanceert Benjamin Dalle als cd&v-lijsttrekker voor het Brussels Parlement een oproep aan alle Brusselaars: ontdek de kracht van het Nederlands! Om die boodschap kracht bij te zetten, spreekt hij in deze video de 10 meest gesproken talen in Brussel. Met behulp van artificiële intelligentie spreekt Dalle de Brusselaars toe in het Nederlands, Frans, Arabisch, Spaans, Italiaans, Turks, Duits, Engels, Portugees en het Roemeens.

 

Benjamin Dalle: “Brussel is vandaag meer dan ooit een meertalige stad, en het Nederlands heeft daar absoluut een plaats in. Meer en meer Brusselaars zien in dat het Nederlands kansen biedt. Kennis van het Nederlands verhoogt de kansen op een goede job en verrijkt het sociale en culturele leven van alle Brusselaars. De boodschap is duidelijk: meertaligheid in Brussel? Absoluut, maar laten we eerst en vooral beginnen bij het Nederlands.”

 

Comments


bottom of page