top of page
Zoeken

Brussel staat centraal in gloednieuwe Ketnetreeks ‘Hoodie’

Vanavond is de allereerste aflevering van de nieuwe Ketnet-reeks 'Hoodie' te zien. Hoodie gaat over een hedendaagse Robin Hood die het opneemt tegen de criminelen in zijn wijk in Brussel. Het is de eerste Ketnet-reeks waarin Brussel een belangrijke rol speelt. Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, kijkt uit naar de eerste aflevering. "Het is uniek dat Brussel zó'n belangrijke rol speelt in een Vlaamse reeks voor kinderen en jongeren", aldus Dalle. "Dit kan de Vlaamse en Brusselse jeugd verbinden."Hoodie is een nieuwe fictiereeks over de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd parkour-beoefenaar, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent begint te gebruiken om de criminaliteit in zijn Brusselse wijk te bestrijden. De reeks speelt zich af in Brussel en de stad zelf is een belangrijk personage.

"Het is belangrijk dat onze hoofdstad wat meer op een positieve manier in beeld komt voor het imago van Brussel bij de Vlaamse jongeren", zegt Dalle. "Hoodie is een nieuwe held voor de jongeren en het verhaal sluit duidelijk heel nauw aan bij de jeugdomgeving van jongeren."


Eerder bezocht minister Dalle al de set tijdens de opnames van Hoodie. Bruzz maakte in november vorig jaar een verslag van het setbezoek in Brussel:


Bekijk de eerste aflevering van Hoodie nu al op www.ketnet.be of vanavond op Ketnet!


Σχόλια


bottom of page