top of page
Zoeken

Brusselse projectoproep voor (kleine) investeringen naar aanleiding van de coronacrisis

De coronacrisis heeft de maatschappij de afgelopen maanden voor bijzondere uitdagingen geplaatst. Vele organisaties moesten hun werking stilleggen of grondig aanpassen. Om Vlaams-Brusselse organisaties te helpen een coronaproof heropstart of doorstart te maken, lanceert de Vlaamse minister van Brussel, Benjamin Dalle, een projectoproep voor kleine investeringen tot maximaal 30.000 euro.


”Organisaties bleven zich de afgelopen maanden inzetten om hun en elkaars doelgroep te ondersteunen daar waar ze kunnen", zegt Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle. "Via noodfondsmiddelen konden we de eerste noden lenigen. Met deze investeringen in hun infrastructuur, willen wij daar waar het nodig is, ondersteuning geven om nieuwe samenwerkingen of nieuwe praktijken een duurzame duw in de rug te geven.”

Het gaat om investeringen, inrichtingskosten of de aankoop van duurzaam materiaal zoals bijvoorbeeld het plaatsen van gordijnen of afscheidingswanden waardoor ruimtes worden opgedeeld, inrichtingskosten die het mogelijk maken om meer afstand te bewaren, het creëren van (meer) bruikbare buitenruimtes, het verbeteren van sanitaire voorzieningen, impactvolle informaticatoepassingen of het versterken of verduurzamen van een nieuwe (intersectorale) samenwerking.

Het is belangrijk dat de investering ook op lange termijn positieve effecten heeft op de werking van de organisatie. De investering kan tegemoet komen aan noden op het vlak van sociale ontmoeting (op afstand), vrije tijd, jeugd, onderwijs, cultuur, welzijn en gezondheid.

Aanpassingen aan de infrastructuur waardoor lokalen of ruimtes door verschillende, eventueel sectoroverschrijdende, organisaties kunnen worden gebruikt en toegankelijk worden gemaakt, worden expliciet aangemoedigd.

De projecten moeten ingediend worden op uiterlijk 23 oktober 2020. Alle info is te vinden via deze link.

Comments


bottom of page