top of page
Zoeken

cd&v Brussel lanceert verkiezingsprogramma met behulp van AI-chatbot ‘Cindy’

cd&v Brussel maakt vandaag zijn programma bekend voor de Brusselse verkiezingen. De inzet van 9 juni is duidelijk: cd&v wil een Brussels Gewest dat beter wordt bestuurd en een regering die investeert in wat écht telt voor alle Brusselaars. Voor wie zijn weg niet vindt in het bijna 100 pagina’s tellende verkiezingsprogramma, voorziet de partij een handige tool: ‘Cindy’, een AI-gestuurde chatbot ontworpen die de Brusselaars rechtstreeks toegang geeft tot de kernwaarden en het partijprogramma.

Op 9 juni trekken ook de Brusselaars naar het stemhokje. Cd&v wil een beter bestuur voor Brussel, met een focus op kerntaken en een doortastende en gecoördineerde aanpak van de problemen. Er staat veel op het spel, zegt Benjamin Dalle, lijsttrekker voor het Brussels Parlement. “Brussel wordt getroffen door vier grote crisissen: de huisvestings-, tewerkstelling-, begrotings- en drugs en veiligheidscrisis zorgen ervoor dat alle alarmsignalen op rood staan. Er is geen tijd te verliezen: deze problemen moeten snel en kordaat aangepakt worden door een Brusselse regering die investeert in wat echt telt voor alle Brusselaars. Vandaag krijgen de Brusselaars niet het bestuur dat ze verdienen. Wij vragen een radicale ommekeer. Een bestuur dat het vele talent, creativiteit en engagement in deze stad weet te verzilveren, maakt Brussel opnieuw groots.”


Ook voor de verkiezingen voor het Vlaams Parlement is de inzet in Brussel hoog, zegt Bianca Debaets, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement: “De band tussen Vlaanderen en Brussel staat meer dan ooit onder druk. Er gaan steeds meer stemmen op om de banden door te knippen, bijvoorbeeld door de Vlaamse Gemeenschapscommissie af te schaffen. En dat terwijl we die relatie juist moeten koesteren. Onze scholen, kinderdagverblijven en culturele instellingen staan borg voor kwaliteit en onthaal in eigen taal. Op 9 juni willen we de Brusselaars overtuigen van het belang van een sterk aanbod van de Vlaamse gemeenschap in Brussel.”


Cindy

Het volledige verkiezingsprogramma kan je hier lezen. Er is echter nog een andere manier om meer over de standpunten van cd&v te weten te komen: Cindy, een gebruiksvriendelijk platform waar burgers met al hun vragen terechtkunnen. De chatbot haalt zijn kennis uit het uitgebreide verkiezingsprogramma van cd&v Brussel, inclusief actieplannen en nationale standpunten, en streeft ernaar om gebruikers op een directe en begrijpelijke manier te informeren. Brusselaars kunnen aan Cindy vragen stellen over wat de visie van cd&v is rond veiligheid of welke voorstellen ze heeft om de huisvestingscrisis aan te pakken. Mocht Cindy toch geen antwoord bieden, dan worden gebruikers aangemoedigd contact op te nemen met de partij voor verdere informatie.


"Met Cindy pakken we een klassiek dilemma aan dat veel partijen met een rijk programma ervaren: Hoe breng je complexe informatie op een eenvoudige manier over naar de kiezer?" zegt Wassim Essebane, zelf kandidaat voor cd&v op de lijst van het Brussels Parlement en de ontwikkelaar van de tool. "Als ondernemer en marketeer met een passie voor AI, geloof ik sterk in de kracht van technologie om ons leven te vereenvoudigen. Vooral in verkiezingstijden, waarin kiezers overspoeld worden met informatie, kan AI een sleutelrol spelen in het toegankelijk maken van die informatie. Met Cindy hebben we die stap gezet."


Is Cindy onfeilbaar? “Neen, er is altijd een risico dat de chatbot een bepaalde nuance niet formuleert. Ook hallucinanties zijn nooit uit te sluiten. Maar als politicus ben ik ook niet onfeilbaar. Als ik markten of huisbezoeken doe, zal ik ook niet altijd elk detail van een cd&v-standpunt kunnen vertellen. Toch is het een waardevol hulpmiddel om onze kernboodschappen te verspreiden”, vult Essebane aan.


Bezoekers worden uitgenodigd om de chatbot zelf uit te testen op www.cindy.brussels.

コメント


bottom of page