top of page
Zoeken

De Vlaamse regering investeert in Capital vzw om Brusselse jongeren te versterken

Dit jaar opent in Brussel de jeugdhub Capital vzw. De nieuwe organisatie, opgericht door de Brusselse ondernemer Hassan Al Hilou, wil een magneet worden voor jongeren in Brussel. Ze kunnen er terecht om meer te leren over zichzelf, hun onderwijskansen en hun weg vinden naar diverse opleidingen, stages, jobs en eigen ondernemerschap. Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle voorziet voor de komende drie jaar een impuls- en investeringssubsidie van meer dan 300.000 EUR.In het oud textielpakhuis vlakbij metrostation IJzer zijn de voorbereidingen in de toekomstige thuishaven van Capital volop bezig. Jongeren tussen 15 en 30 jaar zullen er op 2.000m², vier verdiepingen in totaal, hun talent kunnen ontdekken en ontwikkelen. Er komt een virtual reality parcours om een tiental arbeidsmarktsectoren te leren kennen, van chemie over voeding tot bouw. In het community center wordt coaching en mentoring aangeboden en zullen jongeren op weg gezet worden naar opleidingen en stages. Wie zijn eerste stappen in het ondernemerschap wil zetten, kan terecht in één van de coworking spaces of in de incubator voor ondernemerschap. In de kelder worden jongeren met artistieke en creatieve vaardigheden uitgedaagd dankzij partners uit het Brussels jeugdwerk die op uitnodiging van Capital maar al te graag de krachten bundelden.


Het hele gebouw wordt uitgerust met de laatste digitale technologie om een ervaring en aanbod op maat van de leefwereld van jongeren aan te bieden. Om dat aanbod vorm te geven werkt Capital samen met partners uit het jeugdwerk, met arbeidsbemiddelaars zoals Actiris en met scholen en bedrijven uit Brussel en omstreken. Het doel is om de sociale mobiliteit van jongeren in Brussel te bevorderen en het geloof in eigen kunnen op te krikken. In het eerste jaar hoopt Capital minstens 500 jongeren te betrekken. Dat aantal zal de komende jaren verdrievoudigen.


“Brussel is het jongste Gewest van België. Onze stad loopt over van talent. We moeten onze Brusselse jongeren de instrumenten geven om dat talent maximaal te ontdekken. Capital wordt een plek waar ze hun skills in de breedst mogelijke zin kunnen ontwikkelen. Het is een nieuw huis van hoop voor en geloof in onze Brusselse jeugd. Een plek waar we werken aan een positieve toekomst voor Brussel. Dit initiatief weerspiegelt perfect het echte gezicht van de Brusselse jongeren: internationaal, open, meertalig en vol ambitie”, aldus minister Benjamin Dalle.


“Het is een moeilijke periode voor onze jongeren. Capital is ons relanceplan voor hen en daarvoor willen we onze krachten bundelen met onze partners,” aldus oprichter Hassan Al Hilou.Lees het artikel met Hassan Al Hilou in De Tijd hier.

Comments


bottom of page