top of page
Zoeken

Een onvergetelijke zomer voor de kinderen en jongeren uit Brusselse wijken

De kinderen en jongeren uit de Brusselse wijken moeten een onvergetelijke zomer krijgen. Dat vindt de Brusselse organisatie D'BROEJ die 8 jeugdwerkingen heeft in de meest achtergestelde buurten van onze hoofdstad. Daarmee bereiken ze 2.600 leden en honderden occasionele jongeren. Tijdens deze periode zet de jeugdwerking in op het opnieuw toe-eigenen van de buitenruimte. Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle, kent het project een subsidie van 90.000 euro toe. D'BROEJ is daarmee één van de 59 projecten die geselecteerd werden en die samen een bedrag ontvangen van 2.125.000 euro aan subsidies.D'BROEJ vzw, “De Brusselse Organisatie voor de Emancipatie van Jongeren”, wil via het ontwikkelen van initiatieven in de vrije tijd bijdragen tot de emancipatie van kinderen en jongeren in een aantal van de meer achtergestelde buurten in Brussel: Zwarte Vijvers in Molenbeek, Chicagowijk, Anneessenswijk en Oud-Laken in Brussel-Stad, Peterbos en Kuregem in Anderlecht, Wijk Chambéry in Etterbeek en de Brabantwijk in Schaarbeek. Vertrekkende vanuit hun leefwereld, de Brusselse wijken, biedt D'BROEJ een positieve belevingsruimte waarin jongeren hun talenten en competenties verder kunnen ontplooien.


D'BROEJ zet het komende half jaar in op extra personeel. "Onze jeugdwerkingen zijn voor een lange periode verplicht gesloten geweest", zegt Dorien Ackermans van D'BROEJ. "Heel wat gezinnen zullen ook niet op vakantie kunnen gaan deze zomer, dus de nood bij de kinderen en jongeren zal hoog liggen om iets te kunnen doen in hun eigen buurt."Daarnaast voorziet de organisatie extra veel spelmateriaal zodat de werkingen veilig kunnen plaatsvinden. "Zo kunnen we de ene koffer met spelmateriaal laten wassen en de andere gebruiken", aldus Ackermans. "En bovendien hebben we zo meer materiaal om mee te spelen, want veel kinderen en jongeren zullen tijdens de zomervakantie thuis blijven."


Om niet de hele zomervakantie in de eigen wijk te moeten blijven, bereidt D'BROEJ verschillende uitstapjes voor. "Zo kunnen we de kinderen en jongeren toch nog dat vakantiegevoel geven. We hebben al enkele fietstochten op de planning staan, zoals een uitstap naar het Zoniënwoud. En fietstochten zijn extra handig, want tijdens het fietsen hou je sowieso meer afstand van elkaar en houden we ons aan de social distancingregels. We proberen ons programma zo toch wat voller te maken dan andere jaren, want de Brusselse jeugd verdient echt wel een onvergetelijke zomer!"Meer weten over D'BROEJ? Dan kan je hier terecht: http://www.dbroej.be/nl


Commentaires


bottom of page