top of page
Zoeken

Eerste Brusselse Trefdag succesvol afgetrapt in Cinema Palace

Gisteren was het verzamelen geblazen in Cinema Palace. Meer dan 120 Nederlandstalige Brusselse organisaties kwamen af om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Het event werd georganiseerd door Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle. “Het netwerk van organisaties die actief zijn in onze hoofdstad is echt uniek. Elke dag maken ze het verschil in het leven van zovele Brusselaars. Op een ontmoetingsdag zoals deze kunnen ze met elkaar in contact komen en kunnen ze van elkaar leren”.Het was de eerste Brusselse Trefdag, die er kwam op vraag van de sector zelf. Veel vzw’s waren vragende partij om elkaar te ontmoeten na de lange periode tijdens corona van meetings en calls via computerschermen. Op de trefdag werden er infosessies georganiseerd waarbij het doel was om de Vlaams-Brusselse partners meer te betrekken bij het beleid en hen er over te informeren. De workshops stonden dan weer in het teken van inspirerende goede praktijkvoorbeelden zoals jongeren en werk.


De reacties bij de aanwezigen waren zeer positief; de betrokkenheid van het publiek was groot en het deed hen duidelijk deugd om elkaar weer te kunnen ontmoeten. Tijdens de Trefdag werd ook de campagne Aangenaam Verrast. De campagne is een verzameling van verhalen van Brusselaars en zet organisaties die actief zijn in de hoofdstad en ondersteund worden door de Vlaamse overheid in de kijker. Elk verhaal is uniek en heel herkenbaar in de campagne en weerspiegelt de diversiteit van de stad. Het zijn verhalen over geluk, kansen en het leven in de hoofdstad. Ze maken tastbaar wat de investeringen van de Vlaamse gemeenschap betekenen voor de Brusselaars.


Het campagnefilmpje kan je hieronder bekijken. Alle verhalen van de campagne staan gebundeld op de website www.aangenaamverrast.be. Op naar volgend jaar voor de tweede editie van de Trefdag!
Comments


bottom of page