top of page
Zoeken

"Het moet nu echt vooruit gaan met de vaccinatie in Brussel"

Vandaag stond de Vacci-Bus aan de Brusselse campus van de hogeschool Odisee om studenten - en docenten - die zich nog niet gevaccineerd hebben te sensibiliseren en de mogelijkheid te geven om dat wel te doen. Het initiatief kreeg een duwtje in de rug met een bezoek van Benjamin Dalle, Vlaams minister voor Brussel, Jeugd en Media, die de studenten kwam aansporen om zich te laten vaccineren want "het is alle hens aan dek."

Zo'n 70 procent van de studenten. Dat is het cijfer dat hogeschool Odisee naar voren schuift als antwoord op de vraag hoeveel van de studenten van haar Brusselse campus allicht gevaccineerd zijn. Maar dat betekent dat een kleine 30 procent nog niet gevaccineerd is. Voor die mensen kwam de Vacci-Bus vandaag langs op de Brusselse campus. "Met de Vacci-Bus aan onze Brusselse campus willen we uiteraard benadrukken dat vaccinatie belangrijk is en het beleid daarrond ondersteunen," vertelt Ann Verreth, algemeen directeur van Odisee. "Maar er is meer: we doen dit ook omdat we willen bijdragen aan een betere situatie in Brussel, waar de vaccinatiegraad – ook bij jongeren – helaas laag blijft. We willen immers allemaal een heel academiejaar in code groen óp de campus les volgen en werken. Alleen zo kunnen we onze studenten in de best mogelijke omstandigheden onderwijs bieden aan de hogeschool, waar praktijkonderwijs on campus toch héél erg belangrijk blijft."


De bus kreeg bezoek van minister Dalle, die het initiatief toejuicht: "De vaccinatiegraad in Brussel moet omhoog, daarvoor is het alle hens aan dek. Het is een goede zaak dat ook de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen in Brussel mee aan de kar trekken. De vaccinatie is de enige echte weg uit deze crisis. In het belang van de Brusselaars, maar ook van al wie werkt of studeert in Brussel moet het nu echt vooruit gaan.”

Tijdens het bezoek aan de Vacci-bus had minister Dalle een gesprek met Joppe Hautekiet (20), student Medische Beeldvorming en Radiotherapie en één van de studenten die zich net had laten vaccineren. "Ik wilde mij eigenlijk eerst niet vaccineren, want ik voelde mij er niet comfortabel bij. Ik had niet veel vertrouwen in het vaccin. Maar uiteindelijk heb ik besloten om het vandaag wel te doen, om het mezelf wat makkelijker te maken, zodat ik me niet continu moet laten testen als ik naar een festival wil gaan of zo. Maar ik doe het óók om zo anderen niet te kunnen besmetten."

Comments


bottom of page