top of page
Zoeken

Inhuldiging van de nieuwe Nederlandstalige Academie (Muziek en Woord) van Sint-Agatha-Berchem

De Gemeente Sint-Agatha-Berchem heeft het genoegen u uit te nodigen voor de officiële inhuldiging van de nieuwe Nederlandstalige Academie "Muziek en Woord" op maandag 3 juni om 16.30 uur aan de Charles Leemansstraat 8A. Dit evenement is een historisch moment voor onze gemeente en toont onze toewijding aan onderwijs en cultuur.De inhuldigingsceremonie zal plaatsvinden in aanwezigheid van de Burgemeester van Sint-Agatha-Berchem, Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding en Brussels minister bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw in de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De academie is uitgerust met een moderne infrastructuur en biedt werkruimtes die zijn aangepast aan de behoeften van leerlingen en docenten, met een uitstekende akoestiek en multifunctionele lokalen.


Volgens de Burgemeester van Sint-Agatha-Berchem: "Dit gebouw staat symbool voor onze inzet voor cultuur en onderwijs. We zijn er trots op dat we onze studenten een omgeving kunnen bieden die bevorderlijk is voor hun artistieke en academische ontwikkeling."Brussels minister Sven Gatz bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw in de Vlaamse Gemeenschapscommissie: "Dit nieuwe schoolgebouw heeft geluidsarme repetitie- en leslokalen, een concertzaaltje en een eigen secretariaat en directielokaal. Met deze aangepaste schoolomgeving voor onze leerlingen en leerkrachten, voor alle disciplines Muziek en Woord, versterken we samen het Brusselse kunstonderwijs."


Voor Vlaams Brusselminister Benjamin Dalle is dit een sprekend voorbeeld van de investeringen van de Vlaamse gemeenschap over de voorbije jaren. “Een sterke en vertrouwensvolle samenwerking tussen de betrokken overheden maakt dat er hier snel resultaat werd geboekt. Hier bouwden we een open huis voor de jonge en minderjonge muzische talenten in Sint-Agatha-Berchem. Met het engagement om deze ook te delen met het Nederlandstalige netwerk zorgt de gemeente bovendien voor maximale benutting en bijkomende ontmoetingsplekken in onze hoofdstad. Een extra reden voor onze gezinnen om in Brussel te blijven wonen.”Comentários


bottom of page