top of page
Zoeken

Meer dan 11.000 zwemmers in Brussels openluchtzwembad FLOW

Meer dan 11.000 bezoekers namen deze zomer een duik in het Brusselse pop-up openluchtzwembad FLOW aan de Vaartdijk in Anderlecht. Dat antwoordde Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, op een vraag van Stijn Beckx in de Commissie Brussel. "Het openluchtzwembad was duidelijk een succes", aldus Dalle. "Er kon deze zomer eindelijk in openlucht gezwommen worden in Brussel. Dat is de eerste keer in 40 jaar tijd. Daar hebben veel Brusselaars dan ook echt van genoten."FLOW was een initiatief van Pool is Cool. Minister Dalle voorzag voor de realisatie van het openluchtzwembad een bedrag van 140.000 euro. De organisatie schat het totaal aantal zwemmers deze zomer op 11.000, ten opzichte van een maximumcapaciteit van 12.400. Het slechte weer was natuurlijk niet aangenaam, maar ook geen echte spelbreker. Er waren op elk moment zwemmers in het water, ook bij regen of op koudere dagen.


Op 24 van de 62 dagen waarop het zwembad open was, vonden culturele activiteiten plaats. De toegang voor deze activiteiten was gratis en er was geen reservatie vereist. Bovendien waren de voorstellingen in het kader van het Kunstenfestivaldesarts volgeboekt: in totaal 400 bezoekers. Voor de filmavonden raamt de organisatie ongeveer 300 bezoekers waarbij de twee eerste avonden volzet waren.


Het Flow-project zit in een impulstraject in de subsidielijn “Polsslag Brussel”. "Indien de organisatoren voor de volgende editie een sterk dossier indienen, kunnen we in 2022 een tweede impulssubsidie verlenen", aldus Dalle. “Het engagement van de Vlaamse Overheid geldt ook voor de komende twee jaar. Daarnaast steun ik de organisatie als ze vroeger zouden willen openen en langer doorgaan: van mei tot september.”


De minister erkent dat het voor mensen met een beperking niet altijd even simpel is om in deze tijdelijke constructie te zwemmen, daarom is hij bereid ook extra steun toe te kennen om het zwembad toegankelijker te maken.


FLOW werd mede mogelijk gemaakt door de Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Brusselse Regering, Leefmilieu Brussel, Brussel Mobiliteit, urban.brussels, de Haven van Brussel, de Gemeente Anderlecht en verschillende genereuze sponsors.

Comments


bottom of page