top of page
Zoeken

Minister Benjamin Dalle bezoekt set van nieuwe Ketnetreeks 'Hoodie'

Bijgewerkt op: 13 nov. 2019

Begin volgend jaar wordt de gloednieuwe fictiereeks Hoodie gelanceerd op Ketnet. Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, mocht een kijkje gaan nemen op de set in kunstencentrum KANAL in Brussel.


Hoodie is een dagelijkse fictiereeks over de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd parkour-beoefenaar, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent begint te gebruiken om de criminaliteit in zijn Brusselse wijk te bestrijden. De reeks speelt zich af in Brussel en de stad zelf is een belangrijk personage. "Goed dat een reeks opgenomen wordt in hartje Brussel", zegt Dalle tijdens het setbezoek.


Minister Benjamin Dalle samen met enkele castleden van Hoodie

Het is de eerste keer dat Ketnet een integrale fictiereeks opneemt in Brussel. "En dat is heel goed nieuws", aldus minister Benjamin Dalle. "Het is belangrijk dat onze hoofdstad wat meer op een positieve manier in beeld komt voor het imago van Brussel bij de Vlaamse jongeren. Hoodie is een nieuwe held voor de jongeren en het verhaal sluit duidelijk heel nauw aan bij de jeugdomgeving van jongeren."


De cast bestaat uit enkele jonge talenten als Maarten Cop (bekend van WTfock), Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Illias Dennoune. Ook ervaren rot Inge Paulussen (Beau Séjour) stapt mee in deze nieuwe fictiereeks. "We willen met Hoodie heel hard inspelen op de authenticiteit van leven in een grootstad met alle diversiteit, problemen maar ook ongelofelijke kansen die een stad als Brussel met zich meebrengt", zegt Maarten Janssen, Netmanager van Ketnet tijdens het setbezoek.Hoodie gaat over tieners, gevoelens, twijfels, botsingen, meningen, opkomen voor elkaar, hard werken, levenslessen, verliefdheden, afzetten tegen je ouders. Kortom, volwassen worden. Het overkoepelende thema van Hoodie is de zoektocht naar identiteit. Ook maatschappelijke vraagstukken sijpelen lichtjes binnen in Hoodie, mede door de stedelijke context: criminaliteit, verdraagzaamheid, racisme, armoede, etc.

Minister Benjamin Dalle kijkt toe tijdens de opnames van Hoodie

Hoodie is een co-productie van Ketnet en Hotel Hungaria (makers van o.a. Olly Wannabe en De Helden) met de steun van VAF/Mediafonds, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Belgische Tax Shelter maatregel. Hoodie zal te zien zijn op Ketnet vanaf het voorjaar van 2020.


Bekijk hier de reportage die Bruzz maakte over het setbezoek:コメント


bottom of page