top of page
Zoeken

Minister Dalle bezoekt De Salto in Anderlecht

De Salto is een versterkingstraject voor Brusselaars die het moeilijk hebben om werk te vinden en al lang op zoek zijn naar een job. De Salto organiseert vier keer per week groepsactiviteiten: denk aan vrijwilligerswerk, lessen communicatie, ICT en solliciteren. Er is ook een coach die de deelnemers begeleidt. Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, ging op bezoek bij De Salto om het team en de deelnemers te bedanken: "Wat jullie doen is goud waard!".De Salto is een project van CAD De Werklijn in Anderlecht. De Salto is ontstaan vanuit de vaststelling dat een groot deel van het doelpubliek toch nog door de mazen van het net glipte.


"Om de jobkansen van onze mensen te verhogen oefenen we alle dagen Nederlands", zegt projectleidster Kaat Mertens. "Er is een coach die de deelnemers begeleidt en bij alle activiteiten aanwezig is. Elke deelnemer heeft ook een persoonlijk trajectbegeleider. De coach en de trajectbegeleider van De Werklijn helpen de deelnemers op alle levensdomeinen. Afhankelijk van waar je als deelnemer nood aan hebt, passen we het traject aan. Met De Salto willen we de participatie van onze deelnemers in de samenleving maximaliseren."


Minister Dalle sprak de deelnemers persoonlijk aan tijdens zijn woordje: "Jullie volgen workshops om beter te kunnen solliciteren. Jullie leren werken met de computer, jullie leren elkaar beter kennen door verschillende leuke activiteiten samen te doen… Dat is straf. Ik ben fier op jullie omdat jullie die stap durven te zetten en die salto durven te maken. Proficiat daarvoor! Het is met heel veel plezier en vooral geloof in jullie talenten dat ik jullie project ook ondersteun als minister."De medewerkers en deelnemers van De Salto stelden vandaag ook hun nieuwste promovideo voor aan de minister. "Voor het schrijven van het scenario gebruikten we de methodiek van digital storytelling om onze deelnemers te betrekken. Cinémaximiliaan begeleidde ons hierin."Kommentare


bottom of page