top of page
Zoeken

Minister Dalle investeert in Brusselse game-industrie

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle en het Vlaams Audiovisueel Fonds voorzien een structurele ondersteuning voor games.brussels, een non-profitorganisatie voor de Brusselse videogame-industrie. De steun is bedoeld om meer events op poten te zetten en Vlaamse en Waalse studio’s dichter bij elkaar te brengen.Games.brussels bestaat sinds 2021 en onderneemt verschillende initiatieven om Brusselse ontwikkelaars van videogames te ondersteunen. Zo stelt games.brussels, met steun van de Stad Brussel, sinds maart 2023 de coworkingspace SPACE ter beschikking. Die is gelegen in het Centre Dansaert Centrum in de Aalststraat. De ruimte huisvest momenteel een zevental studio’s van variërende grootte. Daarnaast organiseerde games.brussels al verschillende keren ‘Brotaru’, een periodiek event waar game-ontwikkelaars van over het hele land samenkomen in Brussel om hun work in progress te tonen aan elkaar, aan geïnteresseerd publiek en soms ook aan potentiële investeerders.


Vlaams minister van Media Benjamin Dalle wil games.brussels verder ondersteunen, en maakt daar via het Gamefonds binnen het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) jaarlijks 15.000 euro voor vrij. Dit bedrag dient om de werking structureel te ondersteunen en om specifieke events en ontmoetingen op poten te zetten. Denk maar aan initiatieven die inclusie en diversiteit bevorderen, of die voor verbinding zorgen tussen Vlaamse en Waalse studio’s. Daarnaast wordt games.brussels gevraagd om Vlaamse studio’s actief te betrekken bij hun reguliere events, en hun werkruimte open te stellen voor bezoeken van Nederlandstalige organisaties, zoals scholen of jeugdbewegingen.


Vlaams minister van Media Benjamin Dalle: “Net als Vlaanderen bruist Brussel van het gametalent. In hun coworkingruimte SPACE verwelkomt games.brussels zowel talentvolle Brusselse ontwikkelaars als Vlaamse en Waalse studio’s die zich graag in de hoofdstad willen vestigen. De SPACE is hiermee complementair aan Vlaamse initiatieven zoals de Flanders Game Hub en het Gamefonds, die Vlaamse en Brusselse ontwikkelaars kunnen ondersteunen op andere manieren dan werkplekken. Met deze extra ondersteuning bieden we games.brussels de mogelijkheid om ook in Brussel een echte hotspot voor gameontwikkelaars uit te bouwen.”


Koen Van Bockstal, Directeur Intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds: "We geven al jaren structurele steun aan de Vlaamse beroepsorganisatie FLEGA en werken nauw met hen samen. Nu willen we een gelijkaardige relatie uitbouwen met de Brusselse beroepsorganisatie games.brussels. Een van de speerpunten van die samenwerking is het samenbrengen van gamestudio’s uit de Nederlandstalige en Franstalige gemeenschap in Brussel. Ook inclusie, in al zijn vormen, staat hoog op de agenda.”

Comments


bottom of page