top of page
Zoeken

Minister Dalle opent groentheater van WZC De Overbron in Brussel

Een groentheater én een vernieuwde tuin, dat vieren de bewoners van woonzorgcentrum De Overbron in Neder-Over-Heembeek deze week. Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, mocht de vernieuwde buitenlocatie maandag officieel openen. Met een heus zomerfestival huldigt De Overbron het groentheater en de tuin feestelijk in. Tom Helsen mocht de spits afbijten.



In de vernieuwde tuin kunnen de bewoners van De Overbron buurtbewoners ontmoeten, maar ook familie kan er op een aangename manier op bezoek komen. Bovendien biedt het groentheater de mogelijkheid om in een mooie omgeving te genieten van cultuur. En die woorden worden al meteen in daden omgezet, want het WZC organiseert van 15 tot 21 augustus een zomerfestival met enkele kleppers op de affiche als Tom Helsen, Micha Mara en Johan Verminnen. Daarnaast staan er ook tal van activiteiten op het programma van reggaemuziek tot Franse chanson en Brusselse poëzie.



Minister Dalle draagt bij aan de vernieuwde tuin en het groentheater via het Brusselfonds. "Je voelt aan alles hier, aan de sfeer, aan de medewerkers, … dat de bewoner hier centraal staat", aldus minister Dalle. "Hier kunnen ze voluit leven, met behoud van hun eigen levensstijl en krijgen ze zorg op maat. Je merkt ook dat de Overbron na al die jaren een referentie, een cultureel kruispunt is geworden in de wijk. Heembekenaren vinden de weg naar deze plek en ontmoeten elkaar. Met deze vernieuwde tuin kan dat culturele kruispunt nog meer floreren en bloeien."


Directeur van De Overbron, Bert Anciaux: "Door de steun van Minister Dalle konden we een blijvende plek realiseren in de tuin van De Overbron waar de wijkbewoners met elkaar in contact komen en waar we veel cultuur naar onze wijk kunnen brengen. Ontmoeten staat centraal in het beleid van de Minister en dat is net wat we ook willen realiseren in Neder-Over-Heembeek."



bottom of page