top of page
Zoeken

Minister Dalle trapt MNM Marathonradio af in Leuven

Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 25 juni is er opnieuw Marathonradio op MNM. Deze ochtend was er op de Grote Markt in Leuven een grote 'reveal'. Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle, burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani, CEO van de VRT Frederik Delaplace, en Niels Destadsbader en Regi onthulden de 'Pauzemobiel'. MNM-dj's Laura en Sander trekken met de Pauzemobiel langs álle Vlaamse gemeenten. Dat zijn 300 steden en dorpen in 19 dagen. Ze gaan studenten bij hun thuis of op hun studieplek steunen, met een dj-set, een muzikale gast of een middag sporten.



Vanmorgen om 6u mochten minister Dalle, CEO van VRT Frederik Delaplace en Niels Destadsbader en Regi de Marathonradio officieel aftrappen in Leuven. Drie weken aan één stuk presenteren MNM-dj's Peter Van de Veire, Dorianne Aussems en, voor het eerst, Esther Nwanu een non-stop radioprogramma boordevol studie- en ontspanningstips om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Daarnaast gaan Laura en Sander op roadtrip doorheen Vlaanderen met de 'Pauzemobiel'. Allemaal om studenten een hart onder de riem te steken met hun examens.



Sander en Laura vertrokken deze ochtend om 8.00u vanop de Grote Markt in Leuven naar de Kust om aan hun tocht doorheen Vlaanderen te beginnen. Ze gaan elke dag langs een 16-tal gemeentes. Op onverwachte momenten nemen Sander en Laura de uitzending over vanuit hun mobiele radiostudio. Verder kan je hen online volgen via hun dagelijkse vlog en TikTok video's. Op vrijdag 25 juni eindigen ze met hun 'Pauzemobiel' in Buggenhout, het geografische middelpunt van Vlaanderen.


Op mnm.be vind je een kaart van Vlaanderen, waar je kan checken of Sander en Laura al zijn langs geweest in jouw gemeente. Zo kan je hen zeker niet missen als ze voorbij rijden.



Studeren doe je nooit alleen


Deze ochtend mocht student Lotte een eerste steunsong aanvragen. Een song aangevraagd door een studerende luisteraar die wel wat muzikale ondersteuning kan gebruiken. Want studeren doe je nooit alleen! Zo zullen tijdens Marathonradio nog tientallen steunsongs volgen. Lotte koos voor het nummer 'Baby' van Justin Bieber.


Zoals elk jaar heeft Marathonradio ook een Marathonradiosong. Dit jaar is de eer aan Niels Destadsbader en Regi met het nummer 'De Wereld Draait Voor Jou'.


Muzikale blokpauze


Tijdens de examenperiode steunen niet alleen de MNM-dj's de studenten. Ook een heleboel artiesten en dj's maken de studiepauzes iets aangenamer met pianoconcerten, live optredens en dj-sets. Straks om 20.15 uur mogen de boeken al even aan de kant voor een dj-set van Omdat Het Kan Soundsystem.


De planning van alle optredens vind je op mnm.be.



bottom of page