top of page
Zoeken

Nieuwbouw voor GO! Muziekacademie en GO! RHoK Academie in Etterbeek

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse Gemeenschap kennen een subsidie van 3.250.000 euro toe aan een nieuwe GO! Muziekacademie Etterbeek en ateliers voor RHoK Academie Beeldende en Audiovisuele kunsten.Als deel van hun investeringsplan voor het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) Brussel, voorzien Brussels minister Sven Gatz en Vlaams minister Benjamin Dalle samen een recordbedrag van 3,2 miljoen euro voor twee Brusselse academies. Het GO! van haar kant brengt ook 2,8 miljoen euro in, om zo het nieuwbouwproject van 1.500 m², geraamd op 6 miljoen euro, te realiseren.


In 2020 vonden beide ministers elkaar in het zoeken naar een antwoord op de infrastructurele noden van de Brusselse academies. In gesprek met de schoolbesturen van de academies, maakten zij een investeringsplan op om structurele verbetering te brengen in de gebouwen en vestigingen van en voor het Deeltijds Kunstonderwijs. In dit DKO-plan werden de infrastructuurprojecten opgenomen van de academies van de gemeenten Jette, Sint-Agatha-Berchem en Sint-Pieters-Woluwe en van GO! Muziekacademie Schaarbeek, GO! Muziekacademie en GO! RHoK Academie in Etterbeek.


“Het deeltijds kunstonderwijs is belangrijk voor vele kinderen en jongeren in Brussel. Hoogwaardige infrastructuur is daarbij essentieel. Vandaag zetten we een nieuwe stap in de realisatie van ons gezamenlijk infrastructuurplan DKO 2021-2025. Deze grote investering bouwt het Nederlandstalig aanbod voor onze jonge en minder jonge talenten verder uit”, stelt Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle. “Met het engagement om deze ook te delen met het Nederlandstalige netwerk zorgt het Gemeenschapsonderwijs bovendien voor maximale benutting en bijkomende ontmoetingsplekken in onze hoofdstad.”


Voor Sven Gatz, Brussels minister en collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, zijn de verwachtingen hoog gespannen. “Over 2,5 jaar, in 2026, kan GO! Muziekacademie Etterbeek haar afgeleefde gebouwen verruilen voor een nieuwbouw die volledig is ingericht om er het beste muziekonderwijs mogelijk te maken. Samen met nieuwe ateliers voor GO! RHOK Academie voor Beeldende en Audiovisuele kunsten wordt de site aan de Tombeurstraat en de Thibaultlaan in Etterbeek, een plek van creatie voor de Brusselaars.”


Het GO! duidde zopas het geslaagde Design&Build-ontwerp van ‘Consortium Vanderstraeten – a2o-architecten’ aan om het project te realiseren.


“Net zoals het leerplicht onderwijs heeft ook het DKO grote noden op gebied van infrastructuur. We zijn heel blij en dankbaar dat minister Sven Gatz en minister Benjamin Dalle die noden erkennen en het belangrijk vinden om het deeltijds kunstonderwijs te steunen door te investeren in renovatie en nieuwbouw”, zegt Jurgen Wayenberg, algemeen directeur van GO! Scholengroep Brussel.

Comments


bottom of page