top of page
Zoeken

Openluchtzwembad FLOW in Brussel vanaf vandaag open

Vanaf vandaag kan je in Anderlecht gaan zwemmen in het pop-up openluchtzwembad FLOW van Pool is Cool. Het is het eerste openluchtzwembad in Brussel in 40 jaar tijd. Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, nam een frisse duik op de openingsdag van FLOW. "Het is nog wat fris, maar een echte aanrader", aldus Dalle. "Hier hebben vele Brusselaars lang naar uitgekeken!".De nood aan openluchtzwembaden in Brussel is groot. FLOW is momenteel de enige openbare zwemplek in onze hoofdstad. Het staat tijdens de maanden juli en augustus aan de Vaartdijk in Anderlecht. Het meet 17 meter op 7 meter. Een zwembad van deze grootte biedt de mogelijkheid om echt te zwemmen. Tegelijkertijd zal het water voldoende ondiep zijn om ook voor jongeren en kinderen een veilige waterbeleving te garanderen. Er zijn kleedkamers, douches en alles wat bij een buitenzwembad hoort. Op de zonnedekken kan men zich opwarmen na het zwemmen en genieten van de sfeer rond het zwembad.


FLOW heeft een capaciteit van ongeveer 200 zwemmers per dag, afhankelijk van de geldende Covid-maatregelen. In de namiddagen is het zwembad gratis toegankelijk voor iedereen. Bezoekers kunnen tot 3 dagen op voorhand een tijdslot reserveren aan het zwembad of via www.flow.brussels. Vooraf reserveren is noodzakelijk om alle zwemmers een aangename en veilige ervaring te garanderen.


Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, voorziet voor de realisatie van het openluchtzwembad een bedrag van 140.000 euro. "Ik ben ervan overtuigd dat veel Brusselaars hier lang naar hebben uitgekeken", aldus Dalle. "Het is een absolute meerwaarde voor de stad, het brengt ons dichter bij elkaar en geeft perspectief op een mooie en hopelijk meer zorgeloze zomer. Ik ben dan ook bijzonder tevreden dat we als Vlaamse Regering hier onze schouders mee onder kunnen zetten."FLOW werd mede mogelijk gemaakt door de Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Brusselse Regering, Leefmilieu Brussel, Brussel Mobiliteit, urban.brussels, de Haven van Brussel, de Gemeente Anderlecht en verschillende genereuze sponsors.

Comments


bottom of page