top of page
Zoeken

Sporttrainingen kunnen weer starten: Minister Dalle bezoekt Cricket club in Molenbeek

Ook de sporttrainingen kunnen opnieuw starten. Beoefen je een sport in clubverband, dan kan je - mits enkele maatregelen - opnieuw in groep trainen. Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, bezocht daarom een training van de Foyer Cricket Club in Molenbeek.



De Foyer Cricket Club is opgericht in januari 2019 in Molenbeek en speelt actief in op de grotendeels 'onzichtbare' behoefte van één van de snelst groeiende gemeenschappen in Brussel: de Pakistaanse gemeenschap. Een gemeenschap die haar gading niet kon vinden in het bestaande sport- en vrijetijdsaanbod.


De club is uitgesproken inclusief en telt naast jongeren van Pakistaanse oorsprong ook Afghaanse, Indische en zelfs Soedanese leden. "Door middel van initiatiesessies overal in Brussel en daarbuiten, proberen we ook andere gemeenschappen warm te maken voor onze sport", aldus de Foyer Cricket Club. "Het is ook de bedoeling dat onze Brusselse spelers op termijn als ambassadeurs kunnen optreden en die sessies zélf gaan begeleiden."


Doorheen wekelijkse sportactiviteiten probeert FCC dus actief bij te dragen tot de integratie en het welbevinden van jongeren in een grootstedelijke context. "We zijn momenteel zelfs de énige cricketclub in België die het hele jaar door trainingen, toernooien en wedstrijden kan aanbieden."


In totaal nemen ongeveer 40 jongeren deel aan de trainingen. "Dankzij ons engagement hebben we op een korte tijd een ijzersterke reputatie opgebouwd, die het ons mogelijk maakt om tijdens de zomermaanden overal in België op heuse cricket-terreinen wedstrijden te spelen."


Alle informatie over sporttrainingen en wat wel en niet kan, vind je hier: https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/



bottom of page