top of page
Zoeken

Team Dalle officieel voorgesteld tijdens persconferentie CD&V


CD&V Brussel heeft zaterdagochtend haar verkiezingsprogramma en haar slogan "Brussel, een stad voor 't leven" voorgesteld. De hoofdstad moet voor de humanisten een voorloper zijn op vlak van klimaat met een bijzondere aandacht voor de duurzame mobiliteit en kansen op een goed leven met de juiste zorgen.

Op de Brusselse lijst is 'leading lady' Bianca Debaets het speerpunt van CD&V. Na vijf jaar als staatssecretaris van onder meer Verkeersveiligheid wil ze het werk voortzetten met een eengemaakte politiezone en een versnelde uitrol van de lage emissiezone. Maar ze wil ook de Brusselse realiteit aanpakken met een goed leven voor de Brusselaars via betaalbare kinderopvang, warme buurten en betaalbaar wonen. De stadsvlucht van de middenklasse moet tegengegaan worden door maatregelen zoals het spreiden in tijd van de dure registratierechten "Ons recept is om pragmatisch, realistisch en concreet tot oplossingen te komen. Het klimaat bijvoorbeeld verbeter je niet door ruzie te maken of filosofisch te werk te gaan. Zoals met de discussies rond de grondwet", vertelt Debaets.

Voor CD&V is de samenwerking met andere beleidsniveaus en vooral Vlaanderen erg belangrijk, blijkt uit het verkiezingsprogramma. Bijvoorbeeld om het Nederlandstalig onderwijs te blijven versterken of de vele openstaande vacatures in Vlaanderen te laten invullen door Brusselaars. Het Nederlands is daarbij "een keurmerk", klinkt het.

"We willen nog meer Vlaanderen in Brussel en we willen de investeringen blijven versterken. Alleen samen kunnen we de mobiliteitsknoop aanpakken, de kilometerheffing invoeren en fietssnelwegen doortrekken tot in centrum Brussel. Net als we samen voor overstapparkings moeten zorgen", zegt lijsttrekker voor de Vlaamse lijst Benjamin Dalle.

De Kamer en haar federale bevoegdheden sluiten bovendien perfect aan bij die samenwerking. Lijsttrekster voor de Kamer Sabine de Bethune stelt dat de federale culturele instellingen een sterkere inbedding moeten krijgen in de Brusselse kunstscène en een verzelfstandiging onderzocht moet worden. Als de hoofdstad een voorbeeldfunctie heeft op vlak van klimaat, verwacht de Bethune bovendien ook vanuit het federale niveau een stevige investering in de klimaatzaak.


(Bron: Belga)


TEAM DALLE


Effectieven

1. Benjamin Dalle 2. Laura Van Eeckhout 3. Nizeyimana Mugabe 4. Veerle Eygenraam 5. Steven Lindemans 6. Agnès Vanden Bremt

Opvolgers

1. Nicole De Moor 2. Helmut De Vos 3. Gertie Lindemans 4. Guillaume Deman 5. Lieve Lippens 6.Hugo Weckx

Comments


bottom of page