top of page
Zoeken

Tiende editie Krokuskriebels zorgt voor records

Tijdens de tiende editie van Krokuskriebels mochten 96 musea een recordaantal van 56.628 deelnemers verwelkomen. Een record. "De honger van families met kinderen om uit hun kot te komen tijdens de krokusvakantie was duidelijk groot", klinkt het bij organisator Gezinsbond. Krokuskriebels is een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met FARO (het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) en met steun van de Vlaamse overheid. Musea zetten er tijdens de krokusvakantie hun deuren open voor families met kinderen.


Ook in Brussel werden records verbroken: 22 musea namen deel en ontvingen samen 11.226 deelnemers. "Bijna het drievoud van de vorige editie", zegt Kurt Jacobs van de Gezinsbond. "We kunnen toch echt wel spreken van een spectaculaire stijging!".


De tiende editie legde onder de noemer "Tieners@Musea" specifiek de focus op tieners. In totaal trokken ongeveer 2.000 tieners tussen 10 en 14 jaar naar de op maat gemaakte activiteiten in 33 musea. In Brussel waren dat er 372 in 4 musea: Het Belgisch Museum van de Vrijmetselarij (51 tieners), het Joods Museum van België (26 tieners), Stichting Kanal - Pompidou (45 tieners) en Trainworld (250 tieners). "Missie volbracht", aldus Jacobs.


Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, mocht aan de start van de krokusvakantie samen met minister-president Jan Jambon de tiende editie van Krokuskriebels openen in Train World in Schaarbeek. Minister Dalle is blij dat zovele gezinnen en vooral tieners zijn afgezakt naar de vele musea die Vlaanderen en Brussel rijk zijn.


"Krokuskriebels was een duidelijk succes", aldus minister Dalle. "Jongeren zien echt af van de coronacrisis. Fijn dat ze wel nog kunnen genieten van initiatieven zoals deze die bovendien volledig coronaproof kunnen verlopen."コメント


bottom of page