top of page
Zoeken

Vlaamse administraties schenken voedseloverschotten aan mensen die het moeilijk hebben

Met de sluiting van de restaurants, koffiebars en broodjesbars in de gebouwen van de Vlaamse overheid was er plots een aanzienlijk voedseloverschot. De verschillende administraties bleven echter niet bij de pakken zitten en hebben liefst 1600 kg kunnen doneren aan verschillende organisaties. Dat met een waarde van ca. 9000 euro. Zo gaat er niets verloren.


De voedseloverschotten van de gebouwen Conscience, Ferraris, Ellips, Herman Teirlinck en Arenberg werden gedoneerd aan Samenlevingsopbouw Brussel. Dat is een organisatie die maatschappelijk kwetsbare groepen, zoals mensen in armoede, sociale huurders, thuislozen, alleenstaanden, mensen zonder wettig verblijf en laaggeschoolde langdurig werklozen ondersteunt. De organisatie ontving 962 kilogram aan voedsel.

Angela van de Wiel, algemeen coördinator van Samenlevingsopbouw Brussel, vindt de donatie hartverwarmend. "Vooral het contact met de mensen ter plekke, die zo blij waren dat ze ons konden helpen, dat was mooi om te zien", aldus Angela van de Wiel. "Dit is een heel groot gebaar van solidariteit. Want op deze manier hebben we als organisatie makkelijker de weg gevonden naar mensen die in een precaire situatie zitten en minder makkelijk hun weg vinden naar voedselbedelingsorganisaties."


Hieronder vind je een overzicht van de andere organisaties die ook voedseloverschotten ontvingen:


  • Leuven: gedoneerd aan Samenlevingsopbouw Leuven (94 kg)

  • Gent: gedoneerd aan Let's save food Gent (143 kg)

  • Brugge: gedoneerd aan De KABA (52 kg)

  • Hasselt: gedoneerd aan Depot Margo (76 kg)

  • Antwerpen: gedoneerd aan Moeders Voor Moeders (288 kg)


Comentarios


bottom of page