top of page
Zoeken

Wat na corona?

De ministers van de Vlaamse regering stelden vandaag het Vlaamse relanceplan voor. Hoe komen we zonder schrammen uit die coronacrisis? De Vlaamse ministers stelden hun plan voor. Minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, licht de relancemaatregelen voor zijn bevoegdheden toe.


Jeugd


We investeren in open ruimte en jeugdinfrastructuur. Concreet zetten we een bedrag van 30 miljoen euro in de komende jaren. We maken daarmee de infrastructuur van het jeugdwerk en de jeugdverblijven futureproof. Onder meer op het vlak van veiligheid, toegankelijkheid, duurzaamheid en energiezuinigheid.


We merken dat veel kinderen en jongeren tijdens de coronacrisis in een kwetsbare situatie verkeerden. We investeerden tijdens de coronacrisis al in Generatie Veerkracht, maar ook in de relance willen we daar aandacht aan besteden. Dat doen we met een projectoproep die zal inzetten op onderzoek en de ontsluiting van kennis.


Media


Onze audiovisuele sector in Vlaanderen is zeer sterk, maar ook zij zien af in deze crisis. Daarom willen we een garantiefonds opzetten voor audiovisuele televisieproducties.


We gaan extra investeren in audiovisuele producties via het VAF. Zowel voor media als voor games. We voorzien een extra steun van 10 miljoen euro zodat er meer kan geïnvesteerd worden in Vlaamse televisie, films en games.


De digitalisering zet zich door. En ook digitale geletterdheid is dan erg belangrijk. Daarom investeren we extra in het Kenniscentrum Mediawijsheid en Nieuws in de Klas.


We voorzien ook een forse investering in de digitale omslag van onze Vlaamse mediasector. Dat gaat dan over data en algoritmes, artificiële intelligentie, een cloudsysteem.


Tot slot is er ook het aspect van fake news. We investeren in technologie om goeie factchecking te kunnen doen.


Brussel


We voorzien 10 miljoen euro extra voor het Vlaams-Brusselfonds om te investeren in onze Vlaamse gemeenschapsinfrastructuur in Brussel. Zo kunnen daar ook sterke voorzieningen groeien met een versterkte impuls voor infrastructuur.

Comments


bottom of page