top of page
Zoeken

Bedankt!Een heel intensieve periode ligt achter de rug. De afgelopen weken en maanden hebben we met een sterk team, deur aan deur, onze visie op Brussel uitgelegd en verdedigd.


Ons resultaat in Brussel is bedroevend slecht. We hebben te weinig Brusselaars van onze visie kunnen overtuigen. In het Brussels Parlement houden we maar een parlementslid over. Ikzelf ben niet verkozen in het Vlaams Parlement.


Ik wil graag al onze kiezers danken voor de steun die ze aan ons project hebben gegeven. Ook de meer dan 2.000 Brusselaars die mijn bolletje hebben aangeklikt wil ik heel hartelijk danken. Deze steun is belangrijk en sterkt me in de overtuiging dat ons project voor Brussel waardevol blijft. Ik blijf er vooral van overtuigd dat we de band tussen Vlaanderen en Brussel moeten versterken. Ook de komende jaren moet Vlaanderen meer investeren in Brussel: in kwaliteitsvol Nederlandstalig onderwijs, in goede Nederlandstalige zorg, in sport, cultuur, enz. Vlaanderen moet blijven kiezen voor onze gedeelde hoofdstad. Brussel kan zoveel beter als we er samen werk van maken.


Felicitaties zijn op hun plaats voor de winnaars van deze verkiezingen. In Brussel heeft Groen een zeer sterk resultaat neergezet. Ik feliciteer ook alle gekozenen, in het bijzonder de collega’s die in het Vlaams Parlement zullen zetelen: Stijn Bex, Celia Groothedde Ledoux, Karl Vanlouwe, Annabel Tavernier, Els Ampe en Hannelore Goeman.


Last but not least dank ik al mijn mededekandidaten van CD&V en mijn collega-lijsttrekkers, Bianca Debaets en Sabine de Bethune. Bijzondere dank gaat uit naar alle kandidaten voor het Vlaams Parlement: Laura Van Eeckhout, Mugabe Nize, Veerle Eygenraam, Steven Lindemans, Agnes Vanden Bremt, Nicole De Moor, Helmut De Vos, Gertie Lindemans, Guillaume Deman, Lieve Lippens en Hugo Weckx. Ik ben trots op de campagne die we samen hebben gevoerd. Positief, dynamisch en verbindend. We waren een sterk team. Daar komt zeker nog veel goeds van.


Wat nu? Mijn engagement voor CD&V en voor Brussel stopt niet. De uitslag is helder. Ons verhaal moet scherper, duidelijker en moet opnieuw aansluiting vinden bij wat mensen echt van ons verwachten. Die uitdaging is enorm, en daar zullen we met zijn allen werk van moeten maken. Aan de slag!

Comments


bottom of page