top of page
Zoeken

Benjamin Dalle investeert 90.000 euro in Vlaams Journalistenloket

Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, investeert 90.000 euro in het Journalistenloket van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ). Het Journalistenloket bundelt alle beroepsinformatie van journalisten. De middelen zullen gebruikt worden om het loket verder te digitaliseren en de informatie nog makkelijker en sneller toegankelijk te maken voor alle Vlamingen.


Het Journalistenloket is een platform voor niet-journalisten. "Mensen kunnen er terecht met vragen over hoe je bijvoorbeeld journalist wordt, hoeveel dat verdient, waar je het gemakkelijkst aan werk geraakt binnen de journalistiek enzovoort", zegt Pol Deltour, nationaal secretaris van VVJ.


Het loket bereikt elk jaar meer journalisten. Dit jaar had de website meer dan 30.000 unieke bezoekers. Daarenboven neemt de vraag naar individueel eerstelijnsadvies elk jaar toe. De VVJ beantwoordde dit jaar meer dan 300 vragen van beroepsjournalisten. Dat is een record.


“In tijden van fake news en polarisering is het meer dan ooit belangrijk om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek", zegt Vlaams minister Benjamin Dalle. "Dat begint in de eerste plaats met sterke journalisten, een goede ondersteuning is daarbij essentieel. Ik ben blij dat we met de Vlaamse regering een extra impuls kunnen geven aan dit initiatief.”


Het Vlaams Journalistenloket is tevreden met de investering. "Die 90.000 euro is zeer welgekomen om te kunnen blijven investeren in de website en de individuele dienstverlening", aldus Deltour.


Bekijk de volledige reportage over het Vlaams Journalistenloket hier 👇Comentarios


bottom of page