top of page
Zoeken

Dalle bezoekt live-studio ATV: vernieuwend concept Antwerpen Live start

Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, bezocht zondagvoormiddag de regionale zender ATV. Met 'Antwerpen Live' werkt ATV samen met Gazet van Antwerpen voor een realtime verslaggeving van het laatste nieuws in Antwerpen en haar districten. "Dit is een mooi voorbeeld van een crossmediaal model met een krantenpartner. Met de Vlaamse overheid ondersteunen we de regionale zenders om zich om te vormen tot echte crossmediale mediabedrijven", aldus minister Dalle.Antwerpen Live is een vernieuwend concept waarmee de zender de hele dag met de neus op het belangrijkste nieuws uit de Antwerpse regio zit. De redactie volgt de Antwerpse actualiteit op de voet en brengt het nieuws meteen als het er is – dus niet meer alleen tijdens de twee journaals zoals de kijkers gewoon zijn. Het is tijdens de week dagelijks te bekijken tussen 11 uur en 18u30, en dat via de lineaire tv of via gva.be.


“Er zijn doorlopend nieuwsupdates, we gaan live naar de plekken waar het nieuws gebeurt en als het nodig is geven we duiding over de actualiteit met gasten in de studio”, zegt hoofdredacteur Hans Hellemans. "Vernieuwend aan het concept is dat het hele programma door de eindredacteur en de journalist of het nieuwsanker wordt gemaakt, zonder hulp van technische medewerkers. De hele studio en uitzending is geautomatiseerd en wordt met een tablet bediend, de journalisten sturen vanop locatie hun beelden door.”


Minister Dalle kreeg tijdens zijn bezoek een rondleiding.


“Onze regionale omroepen moeten meer en meer omgevormd worden tot mediabedrijven die niet alleen via televisie werken, maar ook online via platformen werken", aldus Dalle. Dat is wat hier op een mooie manier gebeurt. Het is nu zo belangrijk omdat we zien dat veel mensen, zeker het jongere publiek, minder live, lineair televisie kijken. Minder dan één op de vijf jongeren doet dat nog elke dag. Dan weet je als regionaal mediabedrijf dat je ook op al die platformen aanwezig moet zijn.”


Na de rondleiding was de mediaminister te gast tijdens het programma 'Wakker op Zondag' op ATV. Daarin sprak hij over de regionale omroepen, jongeren en politiek en mocht hij reageren op het boek van Bart De Wever: 'Over Woke'.


Bekijk hieronder enkele fragmenten van 'Wakker op Zondag':


Over regionale televisie:


Over het boek 'Over Woke' van Bart De Wever:コメント


bottom of page