top of page
Zoeken

Flanders Game Hub geeft boost aan Vlaamse game-industrie

HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een ‘Flanders Game Hub’. Het doel is om meer gamebedrijven succesvol te laten starten en groeien in Vlaanderen. Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, en Vlaams minister van Innovatie, Jo Brouns, voorzien een budget van 2.000.000 euro voor de realisatie van de Flanders Game Hub.


De Vlaamse gamesector wordt ondanks zijn sterke reputatie geconfronteerd met een grote ‘brain drain’. De grootste talenten trekken vaak naar het buitenland om aan de slag te gaan in grote gamestudio’s. Ondanks de stappen die de voorbije jaren reeds gezet werden om publiek en privaat kapitaal voor de sector te mobiliseren, kiezen nog te weinig afgestudeerden met een game georiënteerd diploma voor de ontwikkeling van game- en XR-applicaties in eigen land. Er is dus nood aan een initiatief om meer jonge game-talenten te laten kiezen voor een rol als ondernemer en bestaande ondernemingen inzake game development en/of technologie te helpen groeien.


HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios bundelen nu de krachten om een stap voorwaarts te zetten met als doel gamebedrijven succesvol te laten starten en helpen groeien in Vlaanderen. Het uiteindelijke doel is een structurele groei en verduurzaming van de Vlaamse game-industrie. De initiatiefnemers werken hiervoor samen met verschillende actoren binnen en buiten de sector, zoals het VAF en LUCA School of Arts in Genk.


Het doel van de Flanders Game Hub is om te fungeren als:

- Drijvende kracht achter een sterke en economisch groeiende Game- en XR-industrie in Vlaanderen.

- Connector tussen talent, bedrijven, experts, investeerders en partners.

- Ondersteuner van bedrijfsontwikkeling via een incubator- en acceleratorprogramma.

- Kloppend hart van de Vlaamse game community via events over heel Vlaanderen.


Willen we met Vlaanderen een voortrekkersrol spelen in de game-industrie, dan is het cruciaal dat we jonge game-talenten het vertrouwen geven om te kiezen voor een rol als ondernemer in Vlaanderen en bestaande ondernemingen helpen groeien. Met de Flanders Game Hub willen we hier een voortrekkersrol in nemen.


Voor de realisatie van de Flanders Game Hub voorziet de Vlaamse overheid een budget van 2.000.000 euro over een looptijd van 4 jaren.


Het project wordt in het voorjaar van 2023 voorgesteld


“ We mogen fier zijn op de Vlaamse know-how over gaming. Steeds meer jongeren én ondernemers zien het potentieel in van de groeiende sector. Met de Flanders Game Hub willen we verder professionaliseren en de game-industrie in Vlaanderen op een hoger niveau brengen. Dit ambitieuze project moet ervoor zorgen dat we maximaal kunnen inspelen op het groeipotentieel van de sector,” aldus Vlaams minister van media, Benjamin Dalle.


Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns: “De gamesector is wereldwijd een sterke aandrijver van innovatie en we zien steeds meer jongeren en ondernemers met interesse én expertise voor deze bloeiende sector. Met dit nieuwe project doen we er alles aan om deze jonge sector te ondersteunen en de Vlaamse game-industrie tot nieuwe hoogten te brengen. Er zit enorm veel potentieel in onze samenleving om hier een innovatief succes van te maken. Daarom is het belangrijk om innovatie vanuit de Vlaamse Regering te steunen, zoals we ook met Flanders Technology & Innovation technologie op de voorgrond van onze Vlaamse samenleving willen zetten.”

Comments


bottom of page