top of page
Zoeken

Groen licht voor 8 nieuwe lokale radiozenders

Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, geeft groen licht aan 8 lokale radio-omroepen om uit te zenden op de FM-band. “Dit is opnieuw een verrijking van het sterke Vlaamse lokale radiolandschap,” aldus Dalle.


De Vlaamse regering gaf 8 frequenties vrij op de FM-band, specifiek bedoeld voor lokale radiozenders. De omroepen hadden tot 31 mei 2019 tijd om hun kandidatuur in te dienen voor het verwerven van zo'n frequentiepakket. Voor de acht nieuwe frequentiepakketten waren er in totaal 18 dossiers, voor nog twee overige frequentiepakketten waren er geen kandidaten.Voor de frequentiepakketten waar meer dan één radiozender zich kandidaat stelde, werd een bijkomende toetsing gedaan aan de hand van aanvullende objectieve kwalificatiecriteria.


Nu de radiozenders hun erkenning hebben, kunnen ze een zendvergunning aanvragen bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Eénmaal die is toegekend, kunnen de radiozenders beginnen met uitzenden op hun FM-frequentie.


Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, is tevreden met het besluit. “Radio is springlevend: er zijn acht nieuwe radiozenders die straks het rijke Vlaamse lokale radiolandschap zullen versterken,” aldus Dalle. “Lokale radio wordt veelal gemaakt door echt gepassioneerde radiomakers met een groot hart voor de radiosector. We mogen trots zijn op al die lokale radio’s, ze staan vaak heel dicht bij de mensen en wat er leeft binnen de regio, gemeente of stad.”Comentarios


bottom of page