top of page
Zoeken

Groen licht voor 9 nieuwe lokale radiozenders

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, geeft aan 9 lokale radio-omroepen groen licht om uit te zenden op de FM-band. “Dit is opnieuw een verrijking van het sterke Vlaamse lokale radiolandschap”, aldus Dalle.Radio-omroeporganisaties konden tot en met 27 april 2022 hun kandidatuur indienen om een frequentiepakket te verwerven. De Vlaamse Regering had in totaal 10 frequenties ter beschikking gesteld.


Op 15 juli 2022 werd al 1 frequentiepakket toegekend aan Minerva vzw. Voor de overige 9 frequentiepakketten waren er in totaal 19 dossiers. Voor 2 frequentiepakketten was er slechts 1 kandidaat, voor de andere frequentiepakketten waren er verschillende kandidaten. Daar werd een bijkomende toetsing gedaan aan de hand van aanvullende kwalificatiecriteria.


Nu de radiozenders hun erkenning hebben, kunnen ze een zendvergunning aanvragen bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Zodra die is toegekend, kunnen de radiozenders starten met uitzenden op hun FM-frequentie.9 erkenningen voor de beschikbare frequentiepakketten
Comments


bottom of page