top of page
Zoeken

Grootste gamebeurs ter wereld zet Belgische games in de kijker

Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, bezocht woensdag Gamescom, het grootste videogame-evenement van de wereld, in Keulen. De minister stond vooral stil bij de Belgische 'gamebooth' op de beurs. "De Belgische en de Vlaamse gamesector worden echt onderschat", aldus Dalle. "Maar de kwaliteit en de diversiteit van de games die ik hier zie, is ronduit indrukwekkend! Blij dat de hele wereld dit nu op deze beurs te zien krijgt." Het bezoek aan Gamescom kadert binnen Dalle's gameplan Level Up, dat de Vlaamse gamesector naar een hoger niveau wil tillen.Gamescom is een jaarlijks terugkerende beurs rond videogames die voor het eerst doorging in 2009. Verschillende ontwikkelaars, uitgevers en hardwarefabrikanten stellen hun laatste producten tentoon en je kan er heel wat nieuwe snufjes en de laatste nieuwe games uittesten. De gamebeurs is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste game-evenement ter wereld. In 2019 telde het event meer dan 370.000 bezoekers. Na enkele corona-edities gaat de beurs nu weer volledig 'live' door in Keulen, al zal een deel van het event ook online te volgen zijn.


Minister Dalle reisde naar Keulen af om de Belgische games op de beurs te bewonderen, maar ook uit te testen én onze gamesector te steunen. Want met het gameplan Level Up wil de mediaminister de Vlaamse gamesector een stevige duw in de rug geven. "En dat kunnen ze zeker gebruiken", aldus Dalle. "We vinden games immers overal, niet alleen in onze vrije tijd. Ook het onderwijs en de mediasector maken gebruik van gametechnologie. Met Level Up willen we samen met alle partners die actief zijn in de gamesector, het gamebeleid in Vlaanderen naar een hoger niveau tillen."Zo is er de uitbreiding van het Tax Shelter-systeem, waarbij tal van acties worden opgezet om game-ontwikkelaars beter toe te leiden tot de bestaande steun- en financieringsmogelijkheden. De uitbreiding moet nieuwe private investeringen mogelijk maken, investeringen die de sector meer dan nodig heeft om hun ambities naar een hoger niveau te kunnen tillen.


Bovendien zitten we in de laatste rechte lijn van de oprichting van een eigen Vlaamse Game Hub. Daar zullen startende game-ontwikkelaars zowel op creatief als professioneel vlak de ruimte zullen krijgen om bij te leren en te groeien, dankzij de expertise van veteranen uit de sector. De Game Hub wordt een fysieke locatie, maar zal ook met events doorheen gans Vlaanderen aanwezig zijn. Tegen het einde van dit jaar moet de Game Hub "up and running" zijn.Vlaams minister van Jeugd en Media, Benjamin Dalle: "Het was mijn eerste bezoek aan Gamescom en ik moet zeggen: ik ben onder de indruk! Tegelijkertijd wekt het nog meer enthousiasme en vastberadenheid bij me op voor de uitrol van mijn gameplan. Ik hoop met Level Up een enorme boost te kunnen geven aan de Vlaamse gamesector. Er worden nu al superstraffe games gemaakt in ons land, dat komt omdat er heel wat talent de weg vindt naar onze gamesector. Een extra duw in de rug kan echt nog meer het verschil maken."
Comments


bottom of page