top of page
Zoeken

Lokale radio’s op Radioplayer dankzij steun Vlaamse Regering

Ook dit jaar biedt de Vlaamse regering steun aan lokale radio’s om zich aan te sluiten bij Radioplayer. Hierdoor zijn de radiozenders overal digitaal te beluisteren. Vorig jaar gingen 51 lokale radio’s in op het steunaanbod. “We maken dat ook dit jaar opnieuw mogelijk”, aldus Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle. “Radioplayer is een belangrijk internationaal platform. Niet alleen voor landelijke radio’s en netwerkradio’s, maar ook voor lokale radiozenders. We hebben bijzonder sterke lokale radiozenders in Vlaanderen, het is belangrijk dat ook zij mee zijn in de digitalisering”.Dit jaar kunnen opnieuw alle erkende Vlaamse lokale radio’s genieten van financiële steun voor hun aanwezigheid op het internetradioplatform Radioplayer. Wanneer een lokale zender de eerste twee maanden van de licentie betaalt, zal de Vlaamse Regering de overige maanden van dat jaar betalen. In 2020 waren er drie lokale radiozenders actief op Radioplayer, dankzij de extra financiële steun van de regering waren dat er vorig jaar 51. Dat is ook dit jaar opnieuw mogelijk.


“Vlaanderen telt meer dan honderd erkende lokale radio’s”, aldus Dalle. “Heel vaak zijn vrijwilligers de drijvende kracht achter de radiozenders. We stellen vast dat er financiële barrières zijn om de digitale sprong te wagen. Ik ben tevreden dat we dankzij onze steun toch meer lokale radio’s over de streep hebben kunnen trekken.”


Radioplayer is een non-profit organisatie die ontstaan is in Groot-Brittannië, maar waar ondertussen 14 landen deel van uitmaken (Duitsland, Oostenrijk, België, Canada, Spanje, Denemarken, Ierland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Frankrijk, Zweden en Zwitserland). Het doel van Radioplayer is om een prominente plek te hebben in de connected dashboards van nieuwe wagen en ook het standaard radio platform te zijn in nieuwe technologiën zoals o.a. Smart Speakers.


Radioplayer België is een samenwerking tussen VRT, DPG Media, Mediahuis en de Franstalige landelijke omroepen. Radioplayer België heeft een eigen app (Radioplayer.be) en website (www.radioplayer.be/nl) waar alle Belgische radiozenders samen worden gebracht onder één dak.


Minister Dalle bekijkt nog met cvba Digitale Radio Vlaanderen op welke manier de samenwerking met de lokale radio’s kan worden geoptimaliseerd.

Commentaires


bottom of page