top of page
Zoeken

Minister Dalle nodigt je uit voor Gamedia op 14 december

Ben jij actief in de media- of gamesector? Schrijf je dan in voor de 3de, digitale editie van Gamedia. Gamedia is een online event voor zowel de media- als de gamesector met inspirerende talks. We zoomen in op het potentieel van samenwerkingen tussen beide sectoren waarbij succesvolle verhalen van kruisbestuivingen getoond worden.Onder andere de virtuele concerten van Zwangere Guy in de AB tonen de mogelijkheden en meerwaarde van samenwerkingen in de mediasector aan. De sector evolueert razendsnel en ondertussen zorgt de democratisering van de VR-systemen ervoor dat er nog veel meer mogelijk kan worden. Hoe gaan we daar als sectoren mee om? Hoe kan game technologie ingezet worden bij mediaproducties? Wat zijn de creatieve en financiële opportuniteiten? Al deze vraagstukken komen aan bod. Aan de hand van succesvolle voorbeelden bekijken we wat de meerwaarde van verschillende samenwerkingen is geweest, welke uitdagingen er zijn en hoe deze in de toekomst aangepakt kunnen worden.


Gamedia wordt georganiseerd door Flanders DC in samenwerking met minister Benjamin Dalle, het departement Cultuur, Jeugd en Media, FLEGA, Medianet Vlaanderen, het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Agentschap Innoveren en Ondernemen.Sprekers:

- Quentin Staes-Polet (Epic Games): media, game engines and the Metaverse (Engels). Deze talk behandelt de rol van gametech bij de ontwikkeling van real time technologies zoals het concept van de Metaverse.

- Jan Hameeuw (The Pack Studio) & Maïté Spaenjers (Stacka): kansen en uitdagingen voor animatie- en crossover producties in Vlaanderen. De twee sprekers, beiden actief in animatiesector, schetsen een beeld van hoe Vlaamse media en game-bedrijven succesvol op de trein van animatie- en crossover producties kunnen springen.

- Timothy Vanherberghen (Triangle Factory): media-IP vertalen naar games. Welke soorten IP komen in aanmerking, en hoe verloopt de samenwerking tussen een game studio en mediabedrijf concreet? Oprichter en CEO van Triangle Factory deelt de lessen die hij uit vier crossmediale IP-projecten leerde (De Mol, De Dag, Switch, De Slimste Mens).


Netwerken:

Van 15u tot 17u is er via de tool Conversation Starter ook de kans om virtuele meetings of kennismakingen in te boeken met andere deelnemers, met het oog op crossover-samenwerkingen met 'de andere' (game//media) sector.


Interesse om Gamedia te volgen?


Comments


bottom of page