top of page
Zoeken

Minister van Media lanceerde oproep voor erkenning als lokale radio-omroeporganisatie

Bijgewerkt op: 2 feb. 2023


Op 29 maart jl. lanceerde Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, de oproep tot kandidaatstelling voor erkenning als lokale radio-omroeporganisatie. Geïnteresseerde partijen kunnen tot en met 27 april 2022 een dossier indienen bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media.



Op 29 maart jl. werd de oproep tot kandidaatstelling voor erkenning als lokale radio-omroeporganisatie in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Dat is meteen ook de start van de periode van 30 dagen voor kandidaat-lokale radio-omroeporganisaties om een dossier in te dienen. De kandidaat-lokale radio-omroeporganisaties kunnen tot en met 27 april 2022 een dossier indienen. Daarna beschikt minister Dalle over 30 dagen om de kandidaten op de hoogte te brengen van de ontvankelijk bevonden dossiers. Na deze kennisgeving start een nieuwe periode van 120 dagen waarbinnen minister Dalle de erkenningen toekent. Gedurende deze periode zullen de ontvankelijk bevonden dossiers onderworpen worden aan een inhoudelijk en kwalitatief onderzoek.

Het betreft in totaal tien beschikbare frequentiepakketten. Eén frequentiepakket, waarvan de Raad van State het ministerieel besluit van 5 april 2019 heeft vernietigd dat Radio Minerva erkent als lokale radio-omroeporganisatie, zeven frequentiepakketten waarbij de Vlaamse Regulator voor de Media de zendvergunning heeft ingetrokken en twee frequentiepakketten waarvoor in vorige erkenningsrondes geen kandidaten waren.

Alle informatie is te vinden op de website van het Departement CJM.

bottom of page