top of page
Zoeken

Nieuwe FM-frequenties voor de drie netwerkradio’s

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle kent extra FM-frequenties toe aan de drie bestaande netwerkradio-omroeporganisaties. De verhoogde dekkingsgraad die deze beslissing met zich meebrengt, moet deze zenders extra zuurstof geven.De dekkingsgraad van de drie bestaande netwerkradio’s in Vlaanderen – NRJ, Topradio en Stadsradio Vlaanderen – is al langer een probleem. Deze varieert nu tussen de 47 en de 65 %, wat de leefbaarheid van deze zenders in gedrang brengt. De beperkte dekking verhindert immers de geografische continuïteit op de belangrijkste Vlaamse verbindingsassen, waardoor deze radio’s minder aantrekkelijk zijn voor luisteraars onderweg, en dus ook voor adverteerders.


Minister Dalle heeft nu beslist om de dekking te verhogen, door FM-frequenties die in 2021 vrijkwamen te verdelen over de drie netwerkradio’s. De herverdeling versterkt de globale dekking en zo de ontvangst in primaire gebieden. Zo stijgt het theoretisch bereik van NRJ naar 67 %, van Topradio naar 68 % en van Stadsradio Vlaanderen naar 53 %. Dat moet de netwerkradio’s een nieuwe stimulans bieden en het mogelijk maken om meer luisteraars te bereiken en meer investeerders aan te trekken.


Vlaams minister van Media Benjamin Dalle: “We kiezen er bewust voor om de netwerkradio’s een duwtje in de rug te geven. Deze zenders hebben het niet gemakkelijk, maar ze maken deel uit van een duurzaam, kwaliteitsvol en toekomstgericht radiolandschap.

コメント


bottom of page