top of page
Zoeken

Radio Minerva blijft in de ether

Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, heeft de erkenning voor FM-frequentiepakket 11 (98.0 FM) opnieuw toegekend aan Radio Minerva. De minister doet dit op basis van een onderzoek ten gronde waarbij blijkt dat de kandidatuur van Minerva vzw de hoogste score krijgt. Met deze beslissing komt een einde aan de maandenlange onzekerheid voor de populaire lokale radiozender. “We hebben gekozen voor de procedure met de grootste rechtszekerheid en voor het sterkste dossier. Nu de onzekerheid weg is kan Minerva zonder zorgen de zomer ingaan en doen wat ze zo goed doen: fantastische radio maken,” aldus Dalle.


In januari 2022 heeft de Raad van State de erkenning van Radio Minerva vernietigd. De Raad van State besliste dat, ondanks de vernietiging, Minerva nog kon blijven uitzenden tot en met 19 augustus van dit jaar of totdat de Vlaams minister van Media een nieuwe erkenning verleende voor het frequentiepakket 11. De Raad van State heeft in het arrest aangegeven dat de erkenningsprocedure met betrekking tot dit frequentiepakket voor deze datum afgerond moest worden.Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, besliste in maart van dit jaar om een ‘beauty contest’ te organiseren om frequentiepakket 11 opnieuw toe te wijzen. Dit betekent dat alle geïnteresseerde kandidaten een dossier konden indienen. Specifiek voor het frequentiepakket 11 werden op 24 mei 2022 twee aanvragen ontvankelijk verklaard door de minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding. De twee kandidaten waren Minerva VZW en RADIOWORKS. Na onderzoek ten gronde van het dossier blijkt dat de kandidatuur van Minerva vzw de hoogste score krijgt en bijgevolg erkend wordt.


Minister Dalle is tevreden met het resultaat. “Eindelijk kunnen we de rechtsonzekerheid wegnemen voor Radio Minerva. We hebben een stevige procedure achter de rug waarbij de kwaliteit van de dossiers centraal stond. De uitkomst van dit proces bevestigt op een objectieve manier ook de kracht en de kwaliteit van Radio Minerva. Hun dossier scoorde met 98,63 bijzonder hoog. We hebben in Vlaanderen bijzonder sterke lokale radiozenders, met vrijwilligers en gepassioneerde radiomakers. Ze bekleden een unieke positie in ons medialandschap en we moeten ze echt koesteren. Ik weet dat de afgelopen weken en maanden heel moeilijk waren voor alle medewerkers en luisteraars bij Radio Minerva. We hebben in de vele solidariteitsacties gezien hoe belangrijk en welke centrale rol Minerva speelt in het leven van zovele fervente luisteraars. We kunnen nu eindelijk deze bladzijde omdraaien. Het wordt een prachtige zomer op linkeroever en ver daarbuiten,” aldus Benjamin Dalle.

Frank Boekhoff, Voorzitter van Radio Minerva “We zijn vooral onwaarschijnlijk blij dat de onzekerheid eindelijk voorbij is en dat ‘Minerva mag blaaive’. We willen in de eerste plaats al onze luisteraars, alle sympathysanten en heel Antwerpen en omstreken bedanken voor hun trouw, acties en betrokkenheid. En natuurlijk ook de Vlaamse regering en het Stadsbestuur voor deze kans. Radio Minerva is er voor iedereen en iedereen was er voor Minerva. We zullen de komende weken dan ook uitpakken met tal van evenementen en acties als dank.”Comments


bottom of page