top of page
Zoeken

Vlaamse Regering draagt Frederik Delaplace voor als nieuwe CEO van de VRT

Vandaag heeft de Vlaamse Regering beslist om Frederik Delaplace voor te dragen als de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. Delaplace volgt daarmee Leo Hellemans op, die eerder dit jaar werd aangesteld als gedelegeerd bestuurder ad-interim.


"Vandaag nemen we samen een belangrijke stap voor de openbare omroep", zegt Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, tijdens de livestream in Studio 5 van de VRT. "De afgelopen maanden is er rust teruggekeerd en zijn de rangen opnieuw gesloten. Dit dankzij het fantastische werk van ad-interim CEO Leo Hellemans. Hij heeft daarmee de weg vrijgemaakt om de pagina definitief om te draaien. En dat doen we vandaag."


Frederik Delaplace wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. "Met Frederik kiezen we voor ervaren leiderschap", aldus minister Dalle. "Doorheen zijn carrière in de mediawereld zie ik: vernieuwing, durf en innovatie. Als CEO, hoofdredacteur en journalist. Hij heeft De Tijd en Mediafin uitgebouwd tot een sterk medium. Die kracht om te durven vernieuwen en keuzes te moeten maken zijn essentieel in een modern mediabedrijf zoals de VRT."Delaplace (1970) startte zijn carrière als journalist financiële markten en banksector bij De Tijd in 1994. Vijf jaar later werd hij chef redactie-Financiën en in 2005 werd hij hoofdredacteur van de krant. In april 2007 werd Delaplace redactiedirecteur van Mediafin, waardoor hij de redactionele eindverantwoordelijkheid droeg van De Tijd en L’Echo. Sinds januari 2017 is Frederik Delaplace CEO van Mediafin."De openbare omroep creëert een enorme maatschappelijke meerwaarde", zegt Frederik Delaplace. "De VRT mag daar trots op zijn en zelfs meer mee uitpakken. En ook de Vlaming mag trots zijn dat ze zoveel talent verzameld heeft in de openbare omroep. Samen met al die collega's wil ik werken aan een intern project. Een project waar iedereen zich enthousiast achter kan scharen en waarin we ons als openbare omroep onderscheiden van andere mediabedrijven. De VRT moet verbinden, een relevant doel hebben en er moet veel aandacht uitgaan naar technologie, want stilstaan in de media betekent achteruitgaan. En ik wil er heel graag samen voor zorgen dat we vooruitgaan."Comments


bottom of page