top of page
Zoeken

Vlaming tevreden over nieuwsaanbod regionale tv-omroepen

De kijkers van regionale tv-omroepen zijn heel tevreden over het nieuwsaanbod van de verschillende omroepen. Dat blijkt uit het onafhankelijk waarderingsonderzoek dat dinsdag werd voorgesteld tijdens een bijeenkomst van de NORTV (Niet Openbare Regionale Televisieomroepen Vlaanderen), de koepelorganisatie van de Vlaamse regionale televisieomroepen op het kabinet van Vlaams minister van Media Dalle.De verschillende regionale omroepen krijgen van de Vlaamse kijkers allemaal een score van meer dan zeven op tien. De omroepen halen daarmee opnieuw de kwaliteitsnorm die de Vlaamse overheid naar voren schuift. De laatste vijf jaar stijgt volgens de kijkers de relevantie van bepaalde onderwerpen die werden uitgewerkt, en steeg ook het aandeel van kijkers dat frequent naar een regionale omroep kijkt.


Het regionale nieuws wordt vooral geapprecieerd omwille van zijn betrouwbaarheid en actualiteit. De interesse in een breed aanbod van regionaal nieuws wordt bevestigd. Het gaat dan vooral om regionale sport, lifestyle en nachtleven.


Televisie is nog steeds het belangrijkste medium voor het bekijken van nieuwsprogramma's, maar het belang ervan neemt af en wordt meer en meer overgenomen door andere digitale media, met name de tablet en smartphone. Vooral jongere generaties kiezen voor die laatste media.


Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle: "Vlamingen en Brusselaars volgen graag het nieuws uit eigen streek. Ze kunnen daarvoor rekenen op sterke regionale omroepen. Uit de waarderingsbarometer blijkt eens te meer dat de kijkers tevreden zijn van hun berichtgeving. Televisie blijft een belangrijk medium, maar door de digitalisering groeit ook de populariteit van online media. Daarom werken we samen met de regionale omroepen om de omslag te maken naar een grotere online aanwezigheid."


(Bron: Belga)

Comentários


bottom of page