top of page
Zoeken

Kijkers tevreden over hun regionale omroep

Uit onderzoek van de NORTV, de koepelorganisatie van de regionale televisieomroepen, blijkt dat de Vlamingen tevreden zijn over hun regionale omroep. Gemiddeld gezien krijgen de omroepen een score van 7 op 10. De omroepen halen daarmee opnieuw de kwaliteitsnorm die de Vlaamse overheid naar voren schuift. Vlaams minister Benjamin Dalle, bevoegd voor Media, is tevreden met de cijfers. "Dit toont opnieuw het belang aan van de regionale televisie".


De regionale omroepen laten jaarlijks een onafhankelijk waarderingsonderzoek uitvoeren van hun nieuwsprogramma’s. Daaruit blijkt dat de meer dan 1 miljoen dagelijkse kijkers van de regionale omroepen duidelijk tevreden zijn met het aanbod. Er is een positieve trend waar te nemen in vergelijking met 5 jaar geleden. De afgelopen jaren hebben de verschillende zenders verder hard gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit van het nieuws- en informatieaanbod, met merkbaar resultaat.


De kijkers zijn vooral tevreden over de betrouwbaarheid van het nieuws en het feit dat dat kort op de bal speelt. Bovendien merken we dat de nieuwsverstrekking nu nog relevanter is geworden voor de leefwereld van de kijkers (van 73% in 2018 naar 77% in 2019). Wat betreft de onderwerpen waar de kijkers vooral naar op zoek zijn, steken regionale actualiteit en verkeer/mobiliteit er met kop en schouders bovenuit.


"Deze positieve cijfers tonen nog maar eens het belang aan van regionale televisie voor de Vlamingen", zegt Benjamin Dalle. "Regionale tv brengt nieuws dat dicht bij de mensen staat en dat wordt duidelijk geapprecieerd. Maar in deze veranderende wereld staat ook de media nooit stil. Net zoals andere media hebben ook de regionale televisieomroepen te maken met een grote uitdaging inzake digitalisering. Als Vlaamse regering zullen we daarin een partner zijn."
Comments


bottom of page