top of page
Zoeken

147.000 euro voor lokale journalistiek

Journalisten met goede ideeën voor een lokaal verhaal in de Vlaamse en Brusselse regio kunnen vanaf vandaag een beurs aanvragen bij het Fonds Pascal Decroos. In totaal is er 147.000 euro beschikbaar die de Vlaamse regering vrijmaakte in het kader van de noodfondsen om de COVID-19-pandemie op te vangen. Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle: "Lokale journalistiek is meer dan ooit essentieel en ook tijdens de coronacrisis moeten journalisten hun werk kunnen blijven doen. Met het noodfonds willen we ook hen ondersteunen."Ook de mediasector werd zwaar getroffen door de coronacrisis. Naast televisiemakers, producers en acteurs kwamen ook heel wat freelancejournalisten zonder werk te zitten. Om hen te ondersteunen voorzag de Vlaamse regering 147.000 euro aan Journalismfund.eu, via het Fonds Pascal Decroos project, voor lokale projecten van freelancejournalisten.


Het Fonds Pascal Decroos wil met het bedrag op een mediumneutrale manier stimulans geven aan lokaal, diepgravend en bijzonder journalistiek werk.  "We kennen werkbeurzen toe aan projecten die de reguliere verslaggeving, de dagelijkse journalistiek en het correspondentschap overstijgen", zo stelt het Fonds Pascal Decroos. "De projectsubsidie draagt tevens tot pluriforme berichtgeving als democratisch fundament."


Journalisten, zowel starters als ervaren journalisten, met goeie ideeën voor een lokaal verhaal in de Vlaamse en Brusselse regio kunnen een aanvraag indienen. Om in aanmerking te komen voor een beurs, moeten de journalisten ervoor zorgen dat hun verhaal minstens in een Nederlandstalig medium in België wordt gepubliceerd.


"De Coronacrisis heeft meer dan ooit aangetoond dat er nood is aan kwaliteitsvolle journalistiek. Correcte informatie is cruciaal, in een gezondheidscrisis is het soms zelfs letterlijk van levensbelang," aldus Benjamin Dalle.


Journalisten kunnen hun aanvraag hier indienen. De deadline is 18 oktober 2020.Comments


bottom of page