top of page
Zoeken

3,8 miljoen steun voor regionale zenders

De Vlaamse Regering maakt 3,8 miljoen euro vrij in het noodfonds naar aanleiding van de coronacrisis om regionale zenders te ondersteunen, dat kondigde Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, vandaag in tijdens de persconferentie van de regering. “Met de middelen willen we regionale zenders financiële ademruimte geven nu veel advertenties wegvallen”


De Vlaamse Regering maakte vandaag de verdeling van het noodfonds bekend. Dat fonds compenseert een deel van de economische gevolgen van de crisis. De focus ligt hierbij op de gesubsidieerde sectoren.

Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle, maakte vandaag bekend dat in het bevoegdheidsdomein media 3,8 miljoen euro wordt uitgetrokken voor de openbare omroep, VRT. Daarnaast wordt er ook 3,8 miljoen euro voorzien voor de regionale zenders.
“Onze regionale zenders staan heel dicht bij de kijker. Ze hebben zich bijzonder wendbaar getoond tijdens deze crisis. Ondanks terugvallende reclame inkomsten en de moeilijke werkomstandigheden op het veld, bleven de lokale journalisten onze voorzien van kwaliteitsjournalistiek. Deze crisis heeft aangetoond dat er meer dan ooit nood is aan kwaliteitsvol nieuws, dicht bij huis, op maat van de mensen. Met deze extra steun willen we de regionale zenders alvast wat meer financiële ademruimte geven.”

Er komt overleg met de sector over de verdeling van de middelen.

Ook worden er middelen voorzien voor het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de lokale radiozenders. Daarnaast worden er ook nog kleinere lokale onlineplatformen gesteund.

Comments


bottom of page