top of page
Zoeken

Aanvullende compensatiepremie ook mogelijk voor freelancers

De aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro is ook mogelijk voor freelancers, dat kondigt de Vlaamse Regering vandaag aan. “In de mediasector zijn heel wat freelancers aan de slag, gaande van journalisten tot regisseurs. Door het stopzetten van producties en afgelasten van (sport)evenementen krijgen ze geen of minder opdrachten. Ook hier is de situatie acuut", klinkt het.Freelancers worden hard getroffen door de maatregelen in het kader van de coronacrisis. Door het afgelasten van heel wat evenementen en projecten zitten veel freelancers op dit moment thuis zonder opdrachten. Omdat hun situatie sowieso al moeilijker is dan voor voltijdse medewerkers van mediabedrijven, dreigt deze crisis hen dubbel zo hard te treffen.

Eerder besliste de Vlaamse Regering om hen ook mee te nemen in een reeks nieuwe beroepen die kunnen aanspraak maken op een compensatiepremie.

Voor ondernemingen en dus ook freelancers die een omzetverlies van minstens 60% hebben, is er nu ook de aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro. Ook freelancers in bijberoep kunnen op deze compensatiepremie beroep doen. Freelancers die bijdragen betalen op een inkomen tussen 6.996,89 euro en 13.993,78 euro kunnen een premie toegekend krijgen van 1.000 euro (op voorwaarde dat ze daarnaast minder dan 80% als werknemer actief zijn).

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits: “De economie trekt stilaan terug aan. Echter, veel freelancers worden nog steeds geconfronteerd met een zwaar omzetverlies. Ze hebben nood aan de aanvullende compensatiepremie.”

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle: “De crisis raakt onze mediasector bijzonder hard. Niet alleen worden advertenties afgelast, ook evenementen en projecten staan on-hold. Ook freelancers blijven niet gespaard. Zij kunnen sowieso al geen beroep doen op steunmaatregelen van de bedrijfswereld. Met de compensatiepremie wil de regering alvast een stuk van het inkomstenverlies compenseren,”

Comments


bottom of page