top of page
Zoeken

Belastingvoordeel geldt ook voor wie inschrijvingsgeld geannuleerde kampen niet terugkrijgt

Wie het inschrijfgeld van jeugdactiviteiten voor de paasvakantie (bijvoorbeeld kampen of andere opvanginitiatieven) niet terugvraagt zal nog steeds kunnen rekenen op een belastingvermindering, dat maken vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo, en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle, vandaag bekend. Omdat veel jeugdorganisaties in financiële problemen zouden komen door de afgelasting van de activiteiten riep minister Dalle, samen met de jeugdorganisaties, ouders op om zoveel mogelijk solidariteit te tonen en inschrijfgeld, indien mogelijk, niet terug te vragen. Deze vorm van solidariteit wordt nu ook fiscaal ondersteund.

Vorige week besliste de Vlaamse regering, in overleg met de jeugdsector, om alle activiteiten in de paasvakantie te annuleren door de coronacrisis. Voor veel jeugdorganisaties betekent dit een flinke financiële opdoffer. Net daarom werd er aan ouders gevraagd om solidariteit te tonen. Voor wie dat financieel mogelijk is wordt er gevraagd om het inschrijfgeld niet terug te vragen. Anders dreigen de organisaties in financiële problemen te komen.

Om deze ouders extra te stimuleren zorgt federaal vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo er nu voor dat de belastingvermindering, waar ouders kunnen van genieten voor vrijetijdsinitiatieven en kinderopvang (voor kinderen jongeren dan 12 jaar en jongeren met een beperking jonger dan 18 jaar), blijft gelden ook wanneer de kampen niet doorgaan. Voorwaarde is wel dat de ouders het inschrijfgeld niet terug hebben gekregen.

“Met deze steun willen we ouders, die het financieel aankunnen, maximaal stimuleren om de jeugdorganisaties te ontzien,” aldus minister De Croo. “Het fiscale voordeel blijft dus gelden ook al gaan de kampen of opvanginitiatieven niet door. Deze crisis komen we alleen samen door. We moeten zoveel mogelijk vermijden dat organisaties in de problemen komen.”

“De marges in het jeugdwerk zijn klein,” zegt minister Dalle. “Hoewel ouders het recht hebben om de inschrijfprijs terug te vragen, roepen we hen expliciet op dit niet te doen als dat voor hen financieel haalbaar is. Ik ben bijzonder dankbaar dat de federale regering met deze maatregel een extra stimulans geeft aan de ouders die zich solidair willen tonen.”

Commentaires


bottom of page